Triss i borgar: Triberga borg

Nu är vi framme vid det sista borgbesöket av totalt tre. Har du missat de två tidigare besöken? Ingen fara, Bårby hittar du här och Träby här.
 
Triberga Borg är som sagt den sista av tre besök. Triberga ligger på östra sidan av Öland, har åkt igenom ett antal gånger, men precis som i de andra två fallen aldrig stannat till vid borgen.
 
Borgen är relativt liten med en inre diameter på cirka 60 meter. Den tros vara från 300-400 talet efter kristus. Öppningen ligger i österläge. Inne i borgen finns tydlig rest av en husgrund, när man kommer in från öppningen syns den direkt. Borgen ligger vid en gammal vägsträckning med sträckningar till Risinge Hamn, Tingstads flisor, Bredinge och över mot Resmo. Inne på "borggården" finns resterna av vad som liknar en brunn som ligger i norrände. 
 
Vid mitt besök var det precis som i Träby mycket livat i luften. Gäss, men också mängder med tranor som jag misstänker att jag skrämde upp genom att bara befinna mig i området. Tror att det Triberga Mosse som inte allt för långt ifrån borgen är det som lockat.
 
Betyg över tillgängligheten: Bra, en kort promenad innan man är framme
 
Enda hindret, en färist och några minuters promenad innan man är framme
 
Finns en bra informationsskylt (sådan som bör finns i Träby)
 
Varje dag är en ringlande väg ;-)
 
Hörde ett porlande och gick fram till bäcken, den slutar tvärt och rinner ned i marken, kunde inte se att vattnet försvann iväg någon annanstans. Är det in till brunnen?
 
Ingången
 
Den tydliga husgrunden
 
Resterna av brunnen
 
Ett fåtal av de 200-300 tranorna som jag uppskattar fanns i området
 
Muren, här i västerläge
 
Och så blir det att ta vägen tillbaka, Kroppkakor väntade :-)
 
Nu vill det till att hitta på något nytt projekt
 
foto - monokrom - oktober - triberga - triberga borg - världsarv