Vecka 43

I hopp om att komma igång med bloggandet mer så testar jag med att göra veckoinlägg. Skäms faktiskt för det dåliga bloggandet.
 
Det är och har varit vecka 43. En vecka som för mig har gått i dur och moll om vartannat. Måndagen började med att jag fick åka till min vårdcentral på en akuttid för den smärta som jag upplever i rygg och ljumskar. Läkaren och sjuksköterskorna tog prover, men samtliga var negativa. Det som kunde konstateras var att jag blivit stel i lederna och främst på vänster sida. Det som ordinerades var att ta kontakt med sjukgymnast. Så när jag var tillbaka på jobbet var bland det första jag gjorde att ringa en sjukgymnast och fick tag i en till nästkommande dag hyfsat nära min arbetsplats. Så jag fick ett litet ljus i tunneln. Positivt när jag lämnade jobbet och skulle bege mig hemåt var att solen äntligen tittat fram, det har varit mulet i några veckor känns det som.
 
På tisdagen fick jag träffa min sjukgymnast och hon kunde konstatera att rygg- och magmusklerna behöver tränas upp samt vad läkaren kommit fram till - att jag är stel i vänstra sidan av kroppen (rygg och ljumske). Hon hittade en låsning i ryggen som hon fick upp och sträckte till benen. Så det kändes riktigt bra när jag gick därifrån.
 
Onsdagen flöt på, men fick mig att tänka på hållningen när jag satt ned, dvs. rak i ryggen. När jag kom hem gick jag en runda med kameran ute vid stationen och hade stjärnfiltret på. Fick till lite bilder, men alla blev inte riktigt som jag tänkt mig.
 
Torsdag och fredag blev jag hemma. Vaknade med rejält ryggont båda dagarna som försvann stegvis under dagen, men sedan kom tillbaka. Värken pendlar mellan rygg och ljumske och känns nästan värst när den sitter i ljumsken. Jag är ju den jag är och söker egna lösningar, så här har testats tigerbalsam, spikmatta, vetekudde, värktabletter, men har inte riktigt hittat rätt ännu. På måndagen är det dags för sjukgymnastik och ett återbesök hos gymnasten, håller tummarna hårt som bara den för att jag kan få bra tips med att slippa smärtan.
 
Lördag och söndag. Varannandagsvärk. Kändes jättebra i kroppen nästa hela lördagen och idag söndag har det pendlat lite. Det som gjort mig lite sne idag är att jag skulle hämta vinterdäck med fälgar som är puts väck och ingen vet var de är....... Jag har min teori, men inga som helst bevis för vad som stämmer.
 
Kommer lite bilder från veckan:

Solen tittade till slut fram och lös upp molnen över sundet
 
På kvällspromenad vid stationsområdet
 
Fick till bilden lite som jag tänkt mig (se rutmönstret)
 
Med solrosen är det inte mycket längre, fotade den i början av augusti
 
Det eviga arbetet med pendelstationen. Jag tycker att de på det stora hela verkar klara, men i fredagskväll(!) var det igång igen. I och för sig på insidan bullerplanket. Snälla, var klara någon gång :-)
 
Ett av de tuffaste fotoobjekten jag varit med om. Katten dök upp när jag tog det föregående kortet. Jamig och kelig. Men inte still, skulle ta kort och då flyttade katten sig. Då väljer jag att inte flytta kameran och då flyttar inte katten på sig :-S Fick ta det här kortet när jag gick därifrån.
 
En slö fluga i sena höstvärmen som kommit under helgen
 
Går fortfarande att hitta björnbär
 
Och en bild från idag med klar himmel
 
foto - händelser - mitt liv - veckoinlägg

Grå, gråare och gråast

Så var det söndag igen. Jag slarvar för mycket med att uppdatera bloggen. Samtidigt vill jag alltid ha med lite kort och just nu är det inget bra fotoväder (nåja). Varit mulet i två veckor känns det som och inte mycket sol. Men jag tog faktiskt fasta på det idag när jag tog en vända med pendeltåget in till Kalmar och fotade monokromt i slottsparken. Är det grått kan jag ju försöka göra det gråare :-)
 
Hann med en runda innan jag gick tillbaka till pendeln som stod inne i cirka halvtimmen på stationen.
 
 
 
Önskar faktiskt snö lagom till Julmarknaden på Kalmar Slott, har motiv färdiga i huvudet (men det förutsätter att det landar lite vit nederbörd.
 
Trots sommarens slut hänger "titeln" sommarstad kvar. Med dagens reklam var det en agenda över höst och vinter. Känner som Kalmar stad seriöst vill bli en året-runt stad där det händer saker hela tiden.
 
Kunde räkna in sex sorter löv
 
Är det fler än jag som ser ett förvridet ansikte? Är det gubben i stubben rent av?
 
 
Har för övrigt haft en långhelg och varit ledig fredag, lördag samt söndag. De kommer inte allt för sällan, men finns kvar i mitt schema. På fredagen gjorde jag ett läkarbesök på min vårdcentral, kan konstatera att jag slipper nödslakt ;-) Sjukt(!) hur sällan jag besöker dem numera, senaste besöket var 2011. Och inför detta besöket drog jag mig också för att åka dit. Känner att det säkert finns andra som är i större behov av hjälp än mig. Min chef och en arbetskamrat försökte få dit mig när jag var dålig 2012 efter att kroppens järndepå var körd i botten vilket ledde till att jag var förkyld gång efter annan och otroligt trött, inte ens då gick jag dit..... Å andra sidan kom Blodcentralen på mig och nu sköter jag mitt järn efter varje blodgivning. Vet precis hur jag ska få mitt värde dit jag vill ha det. Senast i september var blodvärdet 165 (ska ligga mellan 130-170 för män), så det är prima liv :-)
 
Resten av fredagen tog jag det lugnt, var uppe riktigt tidigt på morgonen för att vara chaufför och eftermiddagen slumrade jag på soffan. Det där med att ta en tupplur är grovt underskattat. Lördagen förärade jag IKEA med ett besök för att bunkra upp med ljus. Räcker bra länge i höstmörkret framöver.
 
Tror den här låten passar bra i sammanhanget eller vad säger ni?
 
Inget ont om tidigare versioner, t.ex. Monica Törnell som gjorde den riktigt känd. Men Amanda Bergman som sjunger denna version har moderniserat den på ett bra sätt :-)
 
foto - höst - kalmar - monokrom - oktober - pendel - slottsparken

Med pendeln fram och tillbaka

På morgonen kände jag att det var dags att sätta sig på pendeltåget, nästan en månad sedan jag senast åkte med. Köpte på en period som måste vara aktiverad inom 30 dagar, annars brinner pengarna inne och det hade den gjort inom några dagar. Så nu är det bara att åka så mycket jag vill i 30 dagar framöver.
 
När pendeln kommer in till Kalmar så har jag ungefär 40 minuter att slå ihjäl innan den går tillbaka. Så jag hämtade ut en spelvinst från igår kväll. Varit bra utdelning denna veckan för övrigt på spel :-)
 
När småärendena sprungits gick jag ned mot slottet. Inget bra fotoväder, men några kort blev det ändå innan jag kom mig själv med att behöva åka tillbaka hem.
 
Strax utanför min bostad är det lite mer tacksamt att fotografera höstfärgerna och främst lönnlöv. Så jag gick loss på lite bilder. Håll till godo :-)
 
Som sagt, inget bra fotoväder
 
La du märke till fulingen i förra bilden? Här är den på en egen. Ingen sol framme så vingarna var inte utfällda för torkning. Jag skrämde en mås och en gräsand, men skarven satt orörlig på sin sten.
 
Dagens mest dramatiska bild (tack vare molnen)
 
Gult och rött
 
För vissa tar det längre tid att slå över
 
 
 
Tänkt på hur baksidan ser ut? Inte jag heller något vidare förrän nu
 
Fyra olika färger lyckades jag hitta på backen
 
 
 
Som jag nämnt tidigare så fastnar en del bitar när man hör något på radio eller tv. Den här förekommer i en reklamsnutt och är en rätt tjusig bit:

Håll till godo, på återseende
 
foto - höst - kalmar - kalmar slott - oktober - pendel