Träningsdags

Det börjar bli dags att ta tag i livet igen. Från och med torsdag, 1 september är det hårdträning som gäller. Det har varit lite si och så under sommaren med den varan. Även mathållningen ska skärpas till lite, där har jag dock skött mig ganska bra hittils. Det var den där veckan i Budapest som det blev lite för många goda öl som slank ner.

Tänker hålla med tre sorters träningar. Låter mycket? Nja, det ska ju inte tränas varje dag.


Löpning/PW är det som gäller i första hand


Det nya är hopprep som jag lägger till


Sist, men inte minst så är det även styrketräning som läggs till

Tror med denna träning att det går att "slimma" till kroppen lite samt droppa något enstaka kilo till.

Rock on!

Seby läge

Som hustomte skulle jag idag klippa gräs och lite annat. Gräset är klippt, mattan är grön och fin. Jag tänkte också ta årets sista utomhusbad. Det gick inte helt som jag tänkt mig.
PLAN A - Åk till Näsby badplats på sydöstra Öland. Sagt och gjort! Nu uppstod problemen - bryggan upptagen, området inhägnat, skylt som säger "Varning för tjuren". Jag backade med bilen och vände tillbaka upp till Näsby. Nu dags för PLAN B. Eller PLAN B..... Hade ingen PLAN B, tog nästa badplats norr längs "öst siin" och hamnade i Seby läge. Skäms faktiskt lite, uppvuxen på södra Öland och det är första gången jag besöker Seby läge.
Varmt och skönt i luften, hur skulle det vara i vattnet? Var lite hela havet stormar över det hela, upptäckte i alla fall en annan person bland vågorna. Velade runt inne vid strandkanten (läs kalkstenskanten), tog ett beslut att gå i till slut i alla fall. Någon direkt värme var det inte i vattnet, men trägen vinner. Doppade mig och upp fort som attan. Torkade mig lite och tog en tur runt med kameran. Här kommer bilderna:
Ikväll återstår att äta och dricka lite gott ur husets källare och se någon bra film. Imorgon blir den en liten utflykt för att titta om björnbären är mogna ännu. Funderar på en björnbärspaj som jag testade förra hösten.  Har en gömma med mycket björnbär som jag tror inte allt för många andra personer känner till.
Rock on!

Hustomte

I helgen (lördag och halva söndag) kommer jag vara hustomte. En hel villa för mig själv, härlisch :-) Går nog att ställa till med en hel delPå agendan, förutsatt att det blir varmt och soligt som utlovats:

* Årets sista (utomhus)bad
* En runda för att plåta med kameran
* Gräsklippning
* Säkert en massa andra grejer också

Trevlig helg på er. Slå en pling om ni vill kika förbi.

Rock on!

Att hitta födelsedagspresent

På fredag är det morsans födelsedag. Har fått det vanliga svaret när jag frågade vad som önskas: "Hitta på nåt"

Det är ju inte enkelt att hitta på alla gånger, vet inte vad som behövs. Får göra vanan trogen och gå till IKEA och köpa ett presentkort tror jag. Brukar räcka med en femhundring, lämpligt med löning imorgon också.Hade visst fått order om att kolla en plafond, det glömdes givetvis av. När jag idag påmindes hade jag ingen aning om vad en plafond är, blev tvungen att googla fram det. För den som inte vet så är det någon slags lampa i alla fall.

Rock on!