Svaret på den eviga frågan

Har jag inte hittat ännu, men däremot en fråga jag grubblat lite på sedan i vintras när jag bad en arbetskamrats man att släktforska åt mig.
 
Min mormor var född och uppvuxen i Slagerstad på östra Öland och hennes föräldrar är enligt kyrkoböckerna begravda i "Stenåsa under byn". Idag heter det endast Stenåsa, så detta under byn har jag varit nyfiken på ett tag. Mina föräldrar visste inte, inte heller min mormors syster.
 
Var faktiskt beredd att åka till Stenåsa på en helg för att jaga lite äldre personer eller försöka få tag i någon hembygdsförening. Men så hittade min lilla mamma en bok i mormors hus som vart guld värd. Tittade i den i fredags kväll och hittade äntligen svaret. Sedan vet jag inte om det är så bra svar egentligen...
 
Bra bok
 
"Under byn" där det jordlösa patrasket höll till
 
Inte så smickrande direkt, men detta var också på 1900-talets första hälft och dess förinnan. Det som står lite nedan var däremot kul läsning, dvs. delen om "prästjäveln" ;-)
 
släktforskning - svar på frågan

Busslåtar - eget val

Vi hade som sagt tre busslåtar vi startade varje avfärd med på Island & Färöarna. Jag har suttit och spånat på vad jag hade valt för låtar. Föll för dessa:
 
 
 
 
Vad säger ni? Känns det som ok val?
 
busslåt - island & färöarna - musik - rosa bussarna

Med känsla för feeling

Uttrycket myntades faktiskt av Fysik/Teknik-läraren i högstadiet. Och det sitter kvar. Ibland måste man ha känsla för feeling :-)
 
Igår varnade många för att det skulle storma och vara allmänt jäkligt. Och lite rätt fick man, med betoning på lite. Det kom regn, men 10 mm, inte de 20-40 mm som varnades för. Det regnade i cirka tre timmar med lite åska och blixtar. Jag och farsan var vid Cementa för att bevista "Räddningsdagen" och många med oss. Men vädret drog ned lite, vi stod under tak i 30 minuter och väntade ut regnet, men gick sedan in på det brevidliggande museumet som klart var värt sitt besök.
 
Regnet lugnade ned sig och vi kunde gå runt, men det var inte många bilar som var utställda och blev tråkigt. Så vi gick hem.
 
När det några timmar senare på eftermiddagen öppnade upp sig igen och solen sken stack jag iväg på cykel med kameran (och en öl i bagaget). Åkte till härliga Stensjön på väg upp mot Gruvan och satt mig med en öl och det är i ett sånt läge allt bara känns så bra. Varmt, lugnt, tyst med en trygg och fin omgivning. Här satt jag och njöt och filosoferade ett tag. Livskvalité helt enkelt!
 
När jag filosoferat färdigt åkte jag nedåt 136:an och Albrunna-allén för att börja knäppa kort och min omgivning var väldigt tacksam igår.
 
Solen strålar ikapp med det mogna gräset
 
Gyllene fält med allén i bakgrunden
 
Vid allén
 
Norrgående
 
Södergående
 
Här fick jag lite Gladiator-feeling ;-) Nu är det vete i klippet, medan jag gick vid ett kornfält.
 
Ett typiskt Ölandsdike
 
alvaret - avkoppling - foto - juli - stensjön - södra möckleby - södra öland

För en vecka sedan...

...var det sista semesterdagen. Inget vidare väder den dagen, och faktiskt ingen ångest om att återvända till jobbet dagen efter. Uttråkad var jag, men tog en runda in till Kalmar med bilen och till Kalmarsundsparken/badet där det tidigare i veckan hållts Sandskulpturfestival med ett antal deltagande nationer/lag. Så jag tog mig en kik och fotade. Måste säga att jag är imponerad av alla alster, lär ta tid att lära sig bygga lika snyggt.
 
Den skrattande mannen
 
Torn eller något åt det hållet, men ett hade kollapsat. För övrigt den enda av alla som kollapsat.
 
Syns ett gäng av dem. Det här är en hungrig man i alla fall ;-)
 
Vinnande bidraget. Bil som kört fast! i sanden (från Sverige)
 
Många ansikten
 
Har i ärlighetens namn ingen aning om vad detta är, men snyggt gjort är det.
 
Samma som förut, men annan vinkel med fler ansikten
 
Detaljerna som gör det (Tre Kronor)
 
foto - juli - kalmar - kalmarsundsparken - sandskulptur - semester