Byrums raukar

Satte som bekant upp lite mål för 2016 och tyckte att nu har snart hela januari gått, måste bocka av något, Och jag har ett tag velat åka till Byrums raukar på norra Öland. Var på väg förra året, men tog fel på var de är belägna.
 
Byrum tillhör ett av de ställen som jag aldrig besökt på Öland fast jag är uppvuxen där. I och för sig på södra delen, men det är ställen där som jag aldrig besökt tidigare heller.
 
Hur tar man sig hit? Kommer du från fastlandet är det bara att första hålla mot Borgholm och därefter Löttorp. Väl i Löttorp tar man vänster i rondellen och åker på den vägen till skyltar dyker upp om Byrum, sedan är det bara att följa väg och skyltar.
 
Det är en riktigt lång sträcka, det jag inte gillar med norra delen. Det mer roliga var att efter Köpingsvik så hejar vart och varannan bil på mig. Visste inte att jag var så känd ;-)
 
Men fram kom jag som sagt och plåtade lite, vädret lovade soligt och det stämde längre söderut, i Byrum blåste det kallt, var + 4 grader. Fick fin och nära blick till Blå Jungfrun som ståtar ute i Kalmarsund. Havet hade ett fint grönblått skimmer som tyvärr inte gick att fånga med kameran. Skulle tro att det beror på kalkstensplattor på botten. Som bonus slänger jag även in Högby Fyr som ligger på andra sidan (öster) om Löttorp. Där var det + 7 grader varmt.
 
För mer information om Byrums raukar, klicka här
 
 
 
 
 
 
 
 
Sista kortet är på vindkraftsparken utanför Kårehamn som E.ON gör reklam om på tv, det var där solen befann sig :-(
 
byrum - foto - fyr - högby - januari - norra öland - raukar - öland

Det fina med vinter och kyla

Igår stod det ledig dag i almanackan. Sedan tidigare inbokat möte med min bankman (läs: kvinna) på Öland. Kände mig försenad när jag åkte in mot Kalmar och lättade på gasen några gånger, varför?. I höjd med Smedby där vägen går söderom så låg det dimma ute på åkrarna med frostnupna träd samt en sol som gav fin lyster över landskapet. Kände att det var typ 10 gånger jag ville stanna för att ut och plåta, men ingen rastplats tillgänglig :-(
 
Det är i dessa lägen man känner som fotograf att det är guldläge som man missar. Låter mig inte nedslås utan åker vidare mot Öland och tänker att jag kanske får en ny chans i höjd med Ölandsbron, och jag fick rätt.
 
Dimman låg rätt tät en bit över Ölandsbron, tittade först mot träbron från Jutnabben över till Svinö och tog beslut att svänga av på Svinö innan det är för sent. Jackpot!
 
Jättefint med sol och dimma ute i Kalmarsund och på Ölandsbron. Trots minus 7 grader värmde solen skönt. Öland var helt insvept i dimma till skillnad mot Kalmarsidan. Så det var bara till att börja fotografera och jag blev rätt nöjd med resultatet.
 
 
Dimma vid min arbetsplats - Varvsholmen
 
 
 
Sista bilden innan jag åkte över till Öland och det "tråkiga" vädret.
 
Hann även ta lite bilder hemmavid och ett när jag kom tillbaka till Kalmar
 
 
Det tråkiga vädret hittade tyvärr över till Kalmar på eftermiddagen, men när jag kom hem lös sola :-)
 
dimma - foto - januari - kalmarsund - svinö - vinterland - öland - ölandsbron

Frostat

Tog mig en liten promenad vid lunchtid med kameran. Är ju fortsatt kallt och tänkte jaga lite objekt att fotografera, började redan vid pendelstationens bullerglas som är rätt frostnupna nu.
 
Blev lite blandat:
 
 
 
 
 
 
Och som om det inte var nog med kyla, passar på att dra fördel av den genom att frosta frysen medan maten från den står otinad på balkongen :-)
 
foto - januari - vinterland

The 5th wave

Tillbaka i ett gammalt spår. När "The Martian" skulle gå upp på bio i Sverige förra året köpte jag boken Ensam på Mars som filmen bygger på några veckor innan och tvingade mig att panikläsa den. Nu är jag tillbaka där. Nästa helg går "The 5th wave" upp på biograferna och jag har köpt boken för några veckor sedan och är lite mer än halvvägs i den. Så även denna måste läsas ut snabbt.
 
En liten skänk var i torsdags när jag väntade på flyget hem från Arlanda som blev försenat, i och med det så blev det läst lite extra sidor.
 
 
Har du läst boken, vad tycker du? Om du missat trailern så får du en ny chans nedan
 
 
Kan den vara något att ha? Tror faktiskt det med tanke på att boken är bra, men det är den nästan alltid ;-)
 
film - sci-fi - the 5th wave