Nä nu blommar löken!

Eller inte riktigt löken, men smultronen. Var igår kväll chaufför åt päronen som var i Lübeck i helgen på julmarknad medan jag jobbade och slet häcken av mig. Sov därför över hos dem, men det blev lite sova eftersom stormen Berit gjorde sitt för att hålla folk vakna, så även mig.

Men idag sken ju sola och det var inte lika blåsigt. Min mormor såg det positivt, innan stormen var trädgården full med löven, men de var som bortblåsta - till hennes glädje (och min).

Var ute i rabatterna och tittade på smultronbusken som min mor har. Tog även kort på den. Känns otroligt, igår var det 1:a advent (27:e november), alltså 28:e idag och smultronen blommar!!! Det är alltså snart december, smultron plockar man och äter sommartid. Blir inte klok på denna årstid, men jag är glad så länge snön håller sig borta. Här kommer förresten bilder på smultronen:Det var en del riktiga bigga smultron, får väl se om de håller sig fram till jul.

Rock on!

Dagens bilder

Eller snarare förrgårs bilder. När Varvsholmen i Kalmar var insvept i dimma passade jag på att ta med mig kamera och ta en promenad på lunchen. Var rätt ok fotoväder, två kort var jag rätt nöjd med.
Har fortsatt med monokrom inställning på bilderna, tycker det passar bäst när det är "dassigt" väder ute.

Rock on

Ännu en ledig dag

Varit mycket lediga dagar, detta blir dock den sista i november, får vänta till mitten av december innan nästa kommer. Ska å andra sidan jobba i helgen, det blir den sista helgen i år. Kommer troligtvis inte ha någon förrän i februari nästa år.

Vad ska då göras idag? En hel del, trots att lönen kommer först imorgon kommer det spenderas en del idag. Blir en sväng förbi Jysk att handla något skräp jag inte kommer ihåg vad det var, ska dock bli påmind av beställaren idag. Sedan min andra triggermassage-behandling. Hoppas massören Helen kan få bort en del knutor som hon hittade senast. Därefter blir det en tur på Kalmar Slott som kör igång sin Julmarknad idag klockan 11.00, har även fått beställningar att inhandla lite grejer även här.Utöver dessa saker tänker jag svänga förbi bokhandlaren och köpa Lars Keplers senaste bok, tror det var Eldvittnet eller något åt det hållet den heter. Sen blir det att åka över till Öland. Än en för att agera chaufför på tidig morgon imorgon bitti. Får ju en flaska Captain Morgans för besväret.

Ha en skön dag där ute

Rock on!

Skiffer

Ledig idag (igen!), passat på att försöka läsa ikapp lite i en bok "En mörk välsignelse" av Dennis Lehane (samma författare som skrivit boken Patient 67/Shutter Island). Rätt bra faktiskt. Efter lunchen tog jag mig en tur med kameran på Bergstigen och vid Bergsjön. Fortsatt i monokrom stil. Här kommer bilderna:
Många av bilderna är tagna från det tidiga skifferbrottet som för typ 70-80 år sedan konkurrerade med cementfabriken som finns idag i Degerhamn. Imorgon är förhoppningen att ta en runda i Ottenbys norra områden med kameran.
Rock on!