Äntligen!

Känner att jag fått bloggen att fungera som jag vill att den ska fungera. En profilbild är nu på plats, men den är kanske lite för liten. Verkade ett tag som om det hade hakat upp sig och inga förändringar sparades, men nu är det i ordning.

Kommer lägga upp lite bilder från Mors dags-helgen, men det blir tidigast imorgon.

Rock on!

Orkidéer och skit i hagen

Idag blev en lite preview till mors dag som egentligen är imorgon. Skruvat ihop sängbordet som några köpt in sig på och satt på plats. Mor är nöjd :-)

Kände att jag ville bjuda på fika. Lilla Gårdby lanthandel och café är alltid trevligt (men usch så dyrt). Slutnotan för fyra personer = 204 kr. Varje fikabit (givetvis en liten bit) kostade 30 kr och kaffe/te 21 kr. Ja, vett att ta betalt finns ju. Åkte vidare från Gårdby till Norra Möckleby och över till Arontorp för ett stopp på Mys Blommor. Imponerad av hur det växer. Hur mkt folk som helst där. Fick tag i en billig hängampel och orkidéer tre styck som håller på att blomma över, men de kommer snart igen.

Gjorde depåstopp vid Nunnedalen för att ut och plåta lite orkidéer på Alvaret. Stora problemet här var allt kobajs som låg här och där när man behövde lägga sig på Alvaret för att plåta. Här kommer resultatet:Nu blev det ju inte bara orkidéer (S:t Pers nycklar) utan även Ölandssolvända, Backsippa och lite annat. Sista stoppet blev vid Gettlinge gravfält där jag experimenterade till en profilbild jag vill få in här. Blir ärligt talat illamående av att titta på den för länge, har mer att göra med hur den är tagen och hur man tittar på den. Får se om den godkänns att lägga in bara.

Rock on!

The hurtlocker

Passade på att titta på The Hurtlocker, i min enfald trodde jag att det var Matt Damon som gjorde huvudrollen, men har nog blandat ihop det med The Greenzone som bygger på ungefär samma story. Men The Hurtlocker var bra. Rätt spännande, man förstår att det finns en skurk bakom, men aldrig någon man egentligen får se. Filmen fick förresten 6 Oscars.


Från början av filmen


Bomb shakalaka bomb

Kan utan vidare rekommendera denna film. Ger det fyra ölandsflaggor av fem.

Rock on!

Hur grönt luktar?

Har haft en ledig dag efter helgen jobb (lördag och söndag). Passade på att ta en tur över till Öland med kameran. Visste inte helt säkert var jag skulle ta vägen först, men beslutade mig för att åka till Vickleby naturreservat. Tror det var första gången jag var där, har inget minne att jag varit där som barn. Grönt är skönt heter det ju. Grönt med solen som stack genom trädtopparna. Lövsångaren i full fart med sin sång, tyvärr även mygg eller knott eller vad det var, kom inte ifrån dem alls, de satt på knoppen och sög blod.

Fick efter en stunds promenad känslan av hör färgen grön luktar, och med färgen grön menar jag naturen. Träd, gräs, blommor, buskar som luktar vår! Tog ett gäng bilder som kommer här:


Överst: Solen som lyser i trädtaket
Nederst: Var och knackade på (nej, det var jag inte), det var ingen hemma


Gångvägen ner till Beijershamn via Vickleby


Gångväg vid fågeltorn vid Beijershamn


Överst: Kanadagäss
Nederst: Kanadagås som verkade fisförnäm


Här kommer känslan av grön doft


Aurorafjäril, hona


Aurorafjäril, hane


Aurorafjäril, hane (samma som bilden ovan)

Hanen var i farten och ville visst kopulera lite med honan, inget som fastnade på bild dock. Inte heller kosnusket i hagen nere vid Beijershamn.

Rock on!