"In the absence of light darkness prevails"

Igår var det alldeles särdeles bra väder i stort sett hela dagen vilket bäddade för fint väder när solen skulle gå ned. Så jag åkte till Södra Bruket på cykel. Grundidén var inte att fotografera solnedgång utan en stor kolbåt som legat ute i Kalmarsund där mindre båtar gått i växeltrafik för att hämta och sedan in i Degerhamns hamn och lossa vid cementfabriken.
 
Den stora båten var borta, men det var i stället två små (Envik och ytterligare en) som låg för ankar medan en tredje var inne vid kaj. Aldrig varit med om sådan båttrafik på Öland ;-)
 
Men det blev som sagt lite kort på båtarna, solnedgång, vindkraftverk och även månen som började sin vandring upp på himlavalvet.
 
Envik
 
En plats i solen
 
Den andra båten
 
Molly
 
Kvällens bästa bild :-)
 
Borta, men himmeln står i lågor
 
Supermånen, tog den i monokrom för att framhäva ljuset mot den
 
Rubriken förresten - In the absence of light darkness prevails - fritt översatt: I frånvaro av ljus råder mörker, passar bra eftersom vi nu är på väg in i den mörka perioden och allt ljus tacksamt tas emot.
 
foto - måne - september - solnedgång - södra bruket - södra öland

Ölands Skördefest 2015

Varit ute på den traditionella rundan under Skördefesten som pågår på Öland under dagarna fyra (torsdag-söndag) i samband med sista helgen i september.
 
Tråkiga som vi är så varierar vi oss inte ;-) Utgår från Södra Möckleby och åker till Ventlinge och Norrgården för att se löktavlan samt var som bjuds till försäljning. Fortsätter sedan en kort bit till Grönhögen och åker via Eketorp över till östra sidan och stannar inte förrän i Gårdby. Färden fortsätter vidare till Borgholm där mat intas på Pappa Blå (jag bjussar) och sedan görs Borgholm. Sista stoppet för dagen var vid Örtagården i Stora Frö (mina gamla trakter....nåja, för åtta år sedan i alla fall).

Gemensamt i år tycker jag var att det var mindre folk, mindre ställen med försäljning. Lite synd för vädret visade sig från sin bästa sida.
 
Tagit lite bilder på ställen där stopp gjordes.
 
Löktavlan med Långe Jan i mitten, solen till höger och fåken till vänster
 
Smycken med mycket annat till försäljning inne på Norrgården
 
Vad är väl en skördefest utan pumpor?
 
En hel tomtearmé i Gårdby ;-)
 
Någon som vill göra en gissning på vad detta är?
 
Konst av Mikael Persbrandt, i Stora Frö på Örtagården
 
Ytterligare konstverk
 
2015 - foto - september - öland - ölands skördefest

Ja e inte bitter!

Ok då, lite bitter är jag allt. Velat vara i Globen igår när extrakonserten spelades som ställdes in i söndags. Satt och följde Expressens liverapportering bra länge. Och någonstans tänker jag att bandet avslutar med det bästa de kan avsluta med - 40.
 
 
Och vad avslutar de med? Bad + 40. Lyssna på nedan klipp från Youtuben. Det finns en anledning till att 40 är så bra som den är, går att sjunga i en evighet (tar några minuter innan det kommer igång, Bono snackar lite innan). Dessutom lite kul att Adam på bas byter till gitarr och Edge på gitarr byter till bas.
 
 
Nu kommer det vara slut på U2-inläggen, blir lätt tjatigt annars ;-)
 
40 - globen - musik - stockholm - u2

Tripp, trapp, trull

Nu finns alla tre klippen på Youtube från konserten i Globen 17 september med U2. Lägger även upp dem här nedan. Håll till godo:
 
 
 
Even better than the real thing + Mysterious ways 
 
 
 
globen - stockholm - u2 - videoklipp