Sammanfattning mål 2017

Med sista dagen kvar på 2017 har jag kollat igenom hur det gått med mina mål som jag satte upp för ett år sedan.
 
  • Läsa ut mina 33 böcker (kommande reaböcker ej inräknade) - Ej avklarat! Väldigt högt satt, men jag kom ned till 10 böcker.
  • Delta i minst 2 löparlopp i Kalmar under 2017 - Avklarat! Sprang Malkarsfemman (5 km) i juli och Nattloppet i augusti.
  • Ha ett roligare 2017 både privat och i arbete och inte ödsla onödig energi på negativa saker - Avklarat! Tycker det varit ett roligare 2017, även om det varit svårt ibland med negativiteten.
  • Göra något helt nytt 1 ggr/månad (12 ggr/år) t.ex. ta en språkkurs eller liknande aktivitet - Ej avklarat! Denna var redan körd i början av året. Missade i januari och februari.
  • Besöka Gotland - Avklarat! Åkte i påsk med en oanande far som inte visste att han skulle få åka till ön :-)
  • Res till ett ännu obesökt land - Ej avklarat! Tanken fanns där, men kom aldrig riktigt till skott.
  • Gymträna minst 1 ggr/vecka (ej under sjukdom) - Avklarat! Har varit på gymmet en gång i veckan under 2017 förutom vid sjukdom typ förkylning eller halsont. Kan räkna tillfällena på en hand då gymmet inte blivit av.
  • Löpträna minst 1 ggr/vecka (ej under sjukdom) -  Avklarat! Som med gymmet. En handfull gånger som det inte blivit av.
  • Se hela House-boxen (8 säsonger) - Avklarat! Tog en hiskelig tid, men jag kom i mål med det
  • Fotografera/blogga mera - Avklarat! Tycker jag har bloggat och fotograferat mer 2017, även om det blivit lite tunnsått nu i slutet av året.
Så av mina tio mål nådde jag sju vilket jag är nöjd med. Jag hade även tre hemliga mål varav ett avklarades. Kan avslöja att det mål det rörde sig om tandemhoppet i juli :-)
 
 
Inför 2018 har jag bestämt mig för att inte sätta några mål. Jag kommer ta det som det kommer och gå på känsla istället. Får jag en idé brukar jag försöka genomföra den på ett eller annat sätt.
 
Har tidigare i november skrivit om att besöka alla naturreservat i Mörbylånga kommun, men det är lite flytande, måste inte vara avklarat inom en viss tid. Av de 45 som finns är det 18 kvar att besöka.
 
Ha ett riktigt fint 2018 och ta hand om varandra :-)
2017 - mål

Stjärnklart, del 3

Jag testade en ny vända med stjärnfiltret under sena kvällen på juldagen. Vid två tidigare tillfällen jag har lånat grannens växthus som de hängt upp stjärna och belysning i. Jag började där, men gick vidare till Biblioteksparken och Södra Möckleby kyrka innan det blev både för kallt och sent. Samtliga tagna i monokrom (inne i en sådan fas för närvarande). Biblioteksparken var annars snygg med ljusslingor som de klätt in de flesta buskar i. Nöjd blev jag med ljuset kring kyrkans entré.
 
 
 
 
 
 
 
 
december - foto - monokrom - stjärnfilter - södra möckleby - södra öland

Gammalsby sjömarker

Under julaftons kväll fick jag en tanke om att fotografera juldagsmorgonen gry på östra Öland. Tanken var god, men räckte inte riktigt enda fram. Var vaken tidigt och åt frukost, men kom iväg sent och fick köra snabbt över till östra sidan. Det tar ju i och för sig knappt någon tid.
 
Jag har tidigare varit vid Seby läge för några vintrar sedan. Då var det snöfritt och klart smällkallt väder. Nu var det istället varmt, mulet och regnigt. Parkeringen går inte att kalla för parkering vilket kommer synas på bilderna. På väg syntes en svag rosa strimma moln, men den försvann sista minuterna innan soluppgång.
 
Det blev vad det blev och med mulet väder gick jag över till monokromt, för färgbilder skulle varit tråkiga att titta på.
 
Badplatsen ligger vid Seby läge och granne med naturreservatet Gammalsby sjömarker, så jag gick över dit för att offra bilder och kläder som fick regnpinas.
 
Reservatet sträcker sig mellan Seby läge och Gräsgårds hamn. Totalt kilometern långt ungefär. Utanför stranden finns även Gammalsbyören, en liten ö med skiftande form och rikt fågelliv.
 
Bryggan i Seby läge, var verkligen inte badsugen
 
Segerstad fyr syns i norr
 
 
Alla lösningar är bra utom de dåliga heter det ju. Lastpallen fungerade bra att gå över. Fanns ytterligare en övergång, men den låg under vatten.
 
Slöseri med vatten egentligen som rinner rätt ut i Östersjön. Å andra sidan, vattnet på Alvaret måste försvinna någonstans. Finns en del sådana här småbäckar på östra sidan som rinner ut och hjälper Östersjön behålla sitt bräckta vatten.
 
Sjömarker är ordet
 
Gammalsbyören, rätt liten för tillfället med tanke på högt vattenstånd
 
Tistel av något slag
 
Sjöbod
 
Den glamorösa delen av att fotografera i ruskväder. 
 
Hur parkeringen såg ut. Lyckats klämma in bilen på den lilla ytan som inte låg under vatten.
 
Färisten. Bedömer att den ligger 5-6 centimeter under vattenytan.
 
Tycker denna gör sig bra idag ;-) 
Åhh, vatten
 
december - foto - gammalsby sjömarker - monokrom - naturreservat - seby läge - södra öland

Olycksfall i arbetet

Även jag felar ibland, vissa dagar mer än andra ;-) Igår gjorde jag en ganska stor miss. Kom till Öland och innan solen skulle gå ned tänkte jag åka och besöka ett naturreservat. Sagt och gjort. Styrde bilen knappa milen söderut för att besöka Strandhagen som naturreservatet heter och som ligger vid Kalmarsund. Det är känt på våren för att inhysa hundratals Arontorpsrosor. När jag följer grusvägen från 136:an ned mot sundet och väl kommer fram förstår jag att något är fel, men fortsätter ytterligare några hundra meter för att verkligen känna om jag är rätt ute eller inte.
 
Men, jag är fel ute. Istället för Strandhagen har jag hamnat i norränden av området kallat för Ekskogen. Strandhagen ligger cirka kilometern norröver. På denna tiden har jag skitat ned kläderna lite så jag är inte på humör att förflytta mig utan jag utgår från området jag är i och fotar lite här. Strandhagen ligger kvar och kan besökas senare. 
 
Blir ändå rätt nöjd med bilderna och hittar lite nytt jag inte kände till en, t.ex. en småbåtshamn och en grillplats med väl tilltagna trädstockar att sitta på ;-)
 
 
Låg några båtar på land i tveksamt skick
 
Mycket ved i långa rader, ser rejält uppmurket ut, men går säkert att elda med.
 
Fin grillplats och bra ordning på den
 
Kall och blåsigt, men fint på öländskt vis :-)
 
Den här kan ju funka i juletid om man inte har koll
december - foto - kalmarsund - monokrom - natur - södra öland