Positiv överraskning

Blev idag lite förvånad över SVT´s tablå. Igår sände de ju idrottsgalan vilket gjorde att Homeland inte sändes, tycker själv att jag missat en del fastän jag nog inte har det. Kollade därför kommande måndag och det visar sig att det inte kommer fler delar. Men faktiskt lite glad över vad som ersätter :-)
 
Försvinner :-(
 
Det blir andra säsongen av Game of Thrones som ersätter på måndagarna. Har köpt dvd-boxen av första säsongen och tycker det är en fullgod serie precis som Homeland varit. Jag följer annars inte mycket som visas på tv.
 
Ersätter :-)
 
Var förbi Netonnet för att inhandla rengörningskit till mina filter och linsen på objektivet. Har lyckats kladda ut smuts på två filter när jag skulle rengöra dem i helgen. Eftersom jag började träna igår efter förkylning var jag inte iväg inifrån Kalmar förrän runt sju. Då stänger de flesta elektronikkedjorna i denna stad. Åkte till den enda som var öppen - Mediamarkt - i hopp om att få hjälp. Det gick väl sådär. De hade inget hemma förutom ett dyrt Carl Zeiss-set som jag hoppade.
 
Killen som hjälpte mig blev jag mer och mer tveksam till (kanske i onödan). Han gav rätt många tips. Använd vatten och diskmedel. Jag invände eftersom diskmedel innehåller slipmedel och inte vill förstöra filtret. Han gav tips att endast använda vatten. Mja, känns inte rätt, vill testa på andra filter än mina egna först i sådana fall. Sista alternativet är Isopropylalkohol och hans hänvisade mig till ett apotek. Nu jobbar ju jag på apotek och veta att produkten efterfrågas för rengörning av tekniska prylar. Men är ändå lite avog mot att använda den på ett filter. De som ska ha den på apoteket brukar använda den till datorer för rengörning t.ex. tonhuvuden. Återigen, kan testa, men inte på mina filter först. Slutade med att jag gick därifrån tomhänt.
 
Istället köpte ett kit på Netonnet för 50-lappen. Ska fixa när tid ges. Blev lite sugen på andra grejer när jag gick där. Bland annat ett makroobjektiv och ett fisheyeobjektiv. Men de kostar lite, får se när papsen har råd.
 

Snabba Cash II

Till dagens lunch valde jag att se filmen Snabba Cash II. Sett första filmen när den kom och även läst böckerna (kommer en avslutande film). Denna film är tolkad utifrån boken "Aldrig fucka upp", en del saker är utlämnade och en del är påhittade. I boken är det Mahmoud som står i fokus, han finns med i filmen, men som ett av tre spår. Hans porträtteras bra av Fares Fares, skäggig och hårig i ren allmänhet. Men han gör sin roll bra.
 
Från förra filmen är JW kvar och kommer ut från finkan, med honom Mrado som har stora planer.
 
 
Filmen är lite smårörig och inte lika bra som första filmen. Ger den dock tre starka Ölandsflaggor i betyg.
 

Freeze frame

Tog någon timme eller två på förmiddagen för att ut och experimentera lite med kameran. Ville återigen ge mig på "frysa" vatten. Med tanke på snö och is så var det ju såklart fruset ;-)
 
Begav mig till flödet vid Ljungbyån och tog för ovanlighetens skull med mig stativet. Är ganska hopplöst annars eftersom kameran måste vara blixt still för att frysningarna ska fungera.
 
Av cirka 30-talet bilder vart jag nöjd med fyra av dem. Problemet är att ha lång slutartid och låg ISO för att det inte ska bli för ljust. Eftersom det ligger snö så hjälper det till att göra ljust, drog därför på ett gråfilter på objektivet för att tona ned ytterligare. Känns som mycket går hand i hand. Här kommer de bilderna jag lyckades bäst med.
 
 
 
                               
 
Kommer ge mig på att igen vid senare tillfälle när det är ljusare ute och inte lika mycket snö som tar upp omgivningen.
 
 

Ljus i tunneln

Nu har det nog vänt till slut. Dag för dag blir jag av med symptom. Huvudvärken försvann under måndag och tog febern med sig. Igår kväll försvann mattheten, ikväll hoppas jag att det halsonda försvinner så att jag kan jobba på fredag. Har en ledig dag imorgon.
 
 
Jäkligt sugen på att åka till gymmet och träna nu när mattheten är borta, men man ska ju vara lite försiktig när en förkylning hänger kvar.
 
Imorgon det mat på IKEA i Kalmar med svågern och en sväng förbi Liljas för att se om de kan råda bot eller helst bara ge råd för att man ska kunna lösa problemet med dörren och låset.
 
Börjar fundera på att sluta läsa Under tiden. Den ger mig konstiga drömmar och huvudpersonerna i boken har konstiga drömmar. Har ingen aning om det finns sammanhang, hoppas och tror inte det. Eller får jag läsa ut den snabbt som attan och gå på något annat istället.
 
Har ändå i ledan lyckats småpyssla lite. Tvättat smutstvätt, diskat osv. Ska ge mig på att rengöra badrummet, har nog fått stå lite väl länge sen senast.