Invigning Ölands Skördefest 2011, del 2 (bilder)

Här är nu resten av bilderna från Skördefestinvigningen för Södra Möckleby i Cementas stenbrott. Fick höra i eftermiddags med tanke på det tidigare inlägget att det var cirkus 2000 bilar på plats i brottet och det var den största invigningen hittils på de femton år man hållt på. Räknat i huvuden så ska det ha varit någonstans mellan 3500-4000 besökande i lilla Södra Möckleby :-)
De flesta bilderna är på Sanna Nielsen, denna långa skånska blonda amason. Fick en chans att ställa mig nära scenen när hon framförde "Empty Room", för den som lyckats undgå att lyssna på låten så kommer ett smakprov här: http://www.youtube.com/watch?v=Nw0dbtpWkl0
Sanna och hennes gitarrist Johan avtackades med varsin pumpa i glas. Uno Magnusson var snabb och kommenterade att "Meloner har man ju hört talas om, men på Öland kör vi med pumpor" (se sista bilden på Sanna så förstår ni). Invigningen avslutade med ett vattenfall av eld, två sista bilderna. Sedan bar den tvåhjulade springaren en ner till byn och en rundtur för att kolla läget. Saknades dock en del saker som jag tror man drar igång ikväll när det är "Konstnatten".
Har under dagen besökt Degerhamns hamn där jag nog aldrig tidigare sett så mycket bilar och husbilar som nu. Båtladan är omgjord till, säg saluhall.... Kul med förändringar :-)
Imorgon hänger kameran med ut, då det blir den stora svängen på Öland. Troliga stopp:
Ventlinge (Norrgården)
Triberga (Havtornsgården)
Gårdby (Eksgården)
Borgholm (allsköns ställen)
Stora Frö (Örtagården)
Sen får det nog räcka. Ha det bra så länge. Nästa inlägg eventuellt imorgon.
Rock on!

Invigning Ölands Skördefest 2011, del 1 (bilder)

Invigningen (den första av femton jag besökt) av Skördefesten hölls igår i Södra Möckleby och Cementas stenbrott. Det blev en bra invigning med några tusen personer som dök upp (se bilderna med bilar i), alla stannade dock inte till slutet. Stenbrottet var den absolut lämpligaste platsen, något annat ställe hade inte fungerat. Stenbrottet ramade in allt fint med det varma och sköna vädret. Bygdens son och tillika Ölands dansbandskung Lasse Trofast värmde upp publiken med några sånger (sök på "Långe Jan från Mörbylånga Dizzy Tunes" på Youtube, så kommer ena låten han spelade upp). Även högtflygande gäster finns med på bild.
Uno Magnusson som höll i trådarna var ett bra val som kunde hålla igång publiken och skämta. Lena Adelsohn-Liljeroth (kulturministern) fick "knyta" ihop invigning, hon skötte sig väl rätt bra om man inte tänker på vilken partifärg hon har. Sanna Nielsen var också ett bra val som framförde två bra låtar. Del 2 som kommer senare innehåller bilder på henne.
Här kommer bildserien på en rad:

Håll till godo med bilderna. Kan tillägga att när invigningen var över så var brottet fullt med bilar, en av bilderna visar det "bara" halvfullt.
Rock on!

Bildkavalkad från Ottenby Lund

Har lekt loss rejält med kamera och stativ i Ottenby. Vädret visade sig från sin bästa sida, trodde inte det skulle vara varmt på tidig morgon redan.
I början av veckan hittade jag en blogg som gör att man kan begripa enkelt hur man kan hantera sin kamera i olika lägen. Det är en sak som jag inte riktigt bemästrat och inte till fullo gör än. Men i och med dagens runda kan jag det bättre. Det handlar om bländaren i kameran. Jag tog mig tid att experimentera och drog iväg rätt mycket kort på samma objekt för att förfina det. Innan har jag varit lite för ambitiös och velat lyckas på första bästa kortet. Ibland (men inte ofta) så lyckas man, men samtidigt tror jag det är de riktiga proffsen som är duktiga på detta. Bloggens adress: bloggomfoto.se
Kommer besöka den bloggen fler gånger för vidare tips och trix. Här kommer i alla fall bilderna rätt upp och ner:
(Passade även på att nyttja självutlösaren för att ta kort på mig själv njutandes i solen)
Om ni undrar över någon av bilderna bara fråga på. Fler bilder kommer under veckans resterande dagar från Skördefesten på Öland samt invigningen av den samma i Södra Möckleby.
Rock on!

Semestersyssla

Semestern har börjat och jag börjar den med att besöka Ottenby och tar kamera och stativ med mig. Får se vad för spännande det blir att fotografera. Frågan är vad man ska ha på fötterna, kängor eller stövlar.... Är det lågvatten är jag sugen på att gå ut på Sandreveln som löper parallelt längs ön.
Så här fint lär det inte se ut nu, snarare blandning av rött, gul, brunt. Höstens färger.
Resultatet kommer upp senare idag.
Rock on!