Summering 2020

Vi har så när som hunnit fram till slutet av 2020 och påbörjat ett nytt årtionde. Får jag medhåll om jag säger att 2020 på det stora hela varit ett riktigt skitår? Januari och februari flöt på ganska obemärkt innan Corona tog över i mars och fortsatt framåt. Jag tänker inte snöa in på Corona för mycket eftersom jag vet att de flesta är trötta på att höra tjatet om det även om vi behöver stå ut några månader till. 
 
Corona blev en prövning på jobbet och utan att gå in på någon detalj gjort att man känt sig tröttare och varit i behov av mer ledighet, vila och sömn än tidigare år. 
 
Jag sätter inte längre mål utan har ambitioner istället som ni kanske känner till. Hur har de då gått under året
 
* Fortsätta träna med löpning och gymmet en gång i veckan - Nästan den roligaste att klara. Löpning har det varit uppehåll med en vecka i november, i övrigt flytit på. Första halvåret var jag på gymmet en gång i veckan. Andra halvåret ökades det på till två gånger. Bytte gym till Malkars där jag kört Milon som verkligen fått ordning på min kropp. Bibehållit vikten, men byggt på med muskler istället. Satt ett personligt rekord i augusti för halvmilen som jag knäckte på strax över 25 minuter. Varit i mitt livs form 💪
 
* Tänker ta mig ett godisfritt år igen, min definition är lösgodis, påsgodis och chokladkakor. Kan även omfatta chips, ostbågar och liknande. - Har inte varit några som helst problem. I början av året tog jag bort allt, men tappade oroväckande snabbt lite för mycket i vikt. Rättade till sig efter någon vecka. 
 
* Boktraven igen, kan definitivt få bort den till bokrean om jag anstränger mig. - Det tog några år, men i juni i år så var den borta. Har köpt på mig lite böcker igen efter det, men nu är det hanterbart. Är lite insnöad på Stephen King för närvarande.
 
Ambitioner 2021? Visst finns dem:
 
* Fortsätta träna två gånger i veckan på gym och en löpning i veckan (här kan pandemilagen komma att ställa till det när det gäller gymmet). Om möjligt springa en halvmaraton igen.
 
* Göra minst en utlandsresa till sommaren/hösten under förutsättning att man har vaccinerats mot Covid-19 (misstänker att det kan komma bli ett krav)
 
* Besöka en eller två nationalparker under året. I september besökte jag Stenshuvud i Skåne och vill väldigt gärna hinna med någon till.
 
Årets bästa bild som jag tagit kom i juli på en promenad jag tog med min far på Kvarnvägen i Södra Möckleby. Jag tycker aldrig att den är märkvärdig, men jag känner att jag får med färger och lite liv i bilden. Använder som bekant alltid befintligt ljus.
 
Åkrar sydöst om Södra Möckleby
 
Med tanke på vart vi ska (2021) och en förhoppningsvis ljusare framtid blir låtvalet en bit från min favoritfilm Interstellar.
 
 
Önskar ett gott nytt år och med önskningar om ett bra 2021. 
 
2020 - krönika - summering