Söndag = Kroppkaksdag

Lördag med pelletskånk - dåligt?
Söndag med kroppkakor - bra?

Mja, kroppkakor är ALLTID bra. Pelletskånken är det inte så besvärligt med, jag är den som står inne och tar emot och ser till att det staplas och tar så lite plats som möjligt. Har inte tabbat mig hittils.

Varit en händelserik dag med lilla mormor. Hon ville testa på att ut och köra bil, tror inte hon har gjort det på typ ett år. Förrutom att jag fick ta ut bilen och köra till stället hon ville köra ifrån gick allt bra. Hon har dock samma problem som många äldre har när de sätter sig bakom ratten och kör. De vill gärna slicka mittlinjen eller vara en bit över den. Hon påstod att jag sagt att hon ska hålla sig där, knappast! Hellre kantlinjen eller mittlinjen.

Fick ge mig på att koka och göra kroppkakor, har fått upp rutinen nu känns det som, någon enstaka går fortfarande åt skogen, men det lär bli bättre.

Körde förbi Brukshotellet på väg hem med henne igår efter att hon varit ute och "svirat". Det var Blueskväll, verkar som hotellet är på väg åt rätt håll nu när det har en vettig och bra ägare som faktiskt verkar vilja satsa lite. Blir nog än bättre till sommaren.

Vet inte om jag fick en komplimang av henne när jag var och knackade ner spik på hennes plåttak efter maten. Jag och farsgubben lyckades dra ut en vid nyår när vi skottade av all snön som låg där. Hon tycker det är synd att inte har en träskalle såsom min morfar hade och min morbror har. Det vill säga att man är snickare. Att slå i spik kan ju vem som helst, men att göra lite mer avancerade byggen är inte riktigt min melodi.

Förbi CityGross som vanligt på väg hem som det blir nästan varje söndag. Något är konstigt med ljuddämparen på bilen, men nu blir det tamef-n dags att boka tid för byte. Hoppas verkstaden kan när jag vill bara.

Har nu lyckats ta mig igenom första säsongen av Lost. Tog mig an extramaterialet för en stund sen, har bara tagit cirkus 8-9 dagar. Får väl se om det är läge att påbörja nästa säsong ikväll eller imorgon.

Ser faktiskt fram emot kommande vecka fast det innebär helgjobb. Har ledigt onsdag och ska på tisdag dels få en halvdagsutbildning på nya kassasystemet som kommer kopplas in på samtliga butiker under året. På tisdag kväll är det föreläsning på Brofästet med en Elaine som Unionen anordnat, tror mycket på den föreläsningen och man lär sig säkert ett och annat.

Nu vankas kvällsmat och så småningom Amazing Race. I övrig delgav jag päronen informationen om var semestern 2012 går. Nu går antalet personer att räkna på en hand och där lär det stanna, hoppas jag anförtrott information till rätt fem personer.

Rock on!

(O)helg

Dags för helg igen, jobbfritt. Åker på nästa helg istället, men får då två lediga dagar utlagda på kommande och nästkommande veckor. Slutade tidigt idag, 13.00. Härligt! Hann med lite ärenden och bränna lite av lönepengarna. Sprang på syster och svåger med barn. Min lille hårige kompis var dock inte med.
Imorgon är det fullt ös med att kånka pellets, cirkus 2-3 ton. Helgmotionen inbokad.
Varit en lång och halvt jobbig vecka, bara att skaka av sig, nu är våren på ingång, varmare (nåja) grader ska vara att vänta. Veckan kommer avslutas bra - kroppkakor :-)
Rock on!

Motiverade säljare

Kom hem med bilen, fick springa efter snörakan och ta några vändor eftersom han som brukar röja rent på parkeringen inte varit förbi. När jag nästan är klar hör jag ett större fordon och vips, signal!

Hemglassbilen är i farten..... Kan inte säga annat än att de är motiverade när de är ute och kör i 12 minusgrader och ändå försöker sälja glass. Det är ju inte direkt det första jag kommer att tänka på i det här väderläget.

Nu var ju inte jag i behov av glass, det blev att gå in i sköna värmen. Känner samtidigt att man kan räkna ner till helgen när plusgraderna återvänder.

Börjar vid nio imorgon, men det blir upp tidigt i alla fall. Ska förbi bokrean på Akademibokhandeln, har redan spanat in ett gäng böcker, plus att morsan gett en uppdrag att inhandla en bok till henne.

Ska passa på att maila iväg till frågor till resebyrån inför nästa års semester.

Nu ska jag lyssna på Tom Petty & The Heartbreakes livelåtar igen. Har fastnat totalt!

Rock on!

Lost

Har börjat avverka Lost som jag beställde och fick tidigare i veckan. Börjar så klart på säsong 1, som innehåller sju skivor. Hunnit med två igår, vilket var ett enkelt val eftersom Melodifestivalen inte är intressant att titta på. På grund av TV4 har man ju glömt rätt mkt av serien. De två första säsongerna hängde man med rätt bra, men när 4:an sedan "gömde" undan programmet på en senare tid på kvällen orkade man ju inte med att titta på dem längre. TV400 visade några avsnitt på fredag eller lördagkvällarna, men verkar ha slutat nu när de blev TV11. Å andra sidan lägger man märke till lite mer i serien som kanske påverkar hur den slutar (vilket jag ännu inte känner till). Man hade ju glömt den här liraren till exempel:


Locke (gestalad av Terry O´Quinn)

Vill tro att mycket kretsar kring honom, vilket har jag för mig att det också gör. Men sedan kommer man ju ihåg rätt mkt att de andra i emsembeln:Får väl se hur många (om någon) skivor man hinner avverka idag. Det är ju fint väder ute, men samtidigt rätt kallt, blir nog en långrunda i alla fall på en 8-9 kilometer. Förstår jag det rätt är våren nu på väg in när mars börjar.

Rock on!