Radiokaka

För några veckor sedan såg jag ett recept på radiokaka i en tidning och tyckte mig känna igen utseendet på kakan. Fick såna kakor av en släkting när jag var liten och har faktiskt sedan dess inte ätit den. Ställde mig därför i söndags och snodde ihop den. Receptet kommer här:
250 g kokosfett
200 g mörk blockchoklad
2 ägg
3 dl florsocker
ca 25 mariekex
1. Smält kokosfettet med chokladen i en kastrull. Låt svalna
2. Vispa ägg och florsocker pösigt och rör sedan ner det i det ljumna chokladfettet.
3. Klä en avlång form (ca 1,5 liter) med bakplåtspapper. Bred ut ett lager chokladsmet i botten och varva därefter kex och smet.
4. Låt formen stå i kylskåp, gärna över natten. Skär kakan i tunna skivor.
Voila, klar att avnjutas

Stolt

Det är inte utan att jag är lite stolt. Har planterat om mina bambuskott, vågar inte säga hur gamla de är, men de har några år på nacken.

De har fått nya krukor, den höga fick krukan jag fyndade på stadsmissionen igår. Hittade fat till den idag i den lokala blomsterhandeln. De kunde egentligen inte hjälpa mig, men hittade ändå ett fat i sitt bakersta lager, köpte även blomjord, har massor kvar. Blir därför att sätta om resterande blommor efter påsk.

Bild kommer vid senare tillfälle, nu ska lite annat tas tag i.

Fyndkruka

Fått tipset att åka till Kalmar Stadsmission av jobbarkompisar. Hemma har jag några bambuväxter som håller på att växa ifrån mig. De står i små krukor och jag behöver större. När man ska till stadsmission gäller det att vara i tid. De har öppet endast två dagar i veckan (onsdag och lördag). Var där vid nio för att lämna in några canvastavlor som jag ersatt med nya samt två böcker som inte finns behov för längre. Åkte på lite ärenden till klockan slog tio innan jag var tillbaka. Myllrade med folk minst sagt, trodde inte att det skulle vara så mkt folk en lördag morgon på en secondhand-butik.
 
Tog sin lilla tid att gå runt bland trängslen, hittade en kruka till slut som jag vart rätt nöjd med, dock har den stora hål som jag måste ha sten eller tegelpannebitar att lägga över för att lecakulor inte ska gå rätt igenom. Kommer leta efter fat i förrådet som den kan stå på, hoppas innerligen att stödpinnarna är tillräckligt långa att hålla växten på plats. Kostade mig 30 riksdaler som går till något gott.
 
Kommer nog besöka Kalmar Stadsmission fler gånger om behovet föreligger, men det får bli på en veckodag istället för lördag.
 
 

Roadtrip, del V

Den sista delen i min roadtrip kommer här. Dock utfördes denna delen på lördagen till skillnad från de övriga som gjordes på fredagen.
 
Det har varit soligt hela helgen och eftermiddagstid på lördagen var inget undantag, kände att jag ville få med sista stället - Stensjön - inte långt från stenbrottet som Cementa hämtar sin kalksten ifrån. Dessa två sjöar kallas ändå gemensamt för Stensjön. Inledde min tur att gå denna långa vägen hit och stannade först vid "Alphyddan", ett hus som många av de anställda använde och har festat vid när det varit kräftfiske. Dock lyser kräftorna med sin frånvaro sedan många år pga kräftpest och obehöriga som tagit in redskap utan att de varit helt rengjorda.
 
Fabriken arbetar med att få ordning på området igen genom att ha satt ut syresättare (fyra styck totalt) på olika ställen. Endast en var igång under mitt besök. Sjön delas av en väg som går mellan och har en färist som extra stopp, antar att det tidigare gått djur eller bara om det är trafik som ska hålla hastigheten. Var ute och kände på isen som verkade rätt solid, nån har rakat rent ett område med snö och åkt på. Jag har dock respekt för denna isen mer än den vid Ottenby. Här vet jag att det är djupare och var djupen finns någonstans.
 
Knäppte några bilder och gick upp till "Klunkens backe", ingen aning om varför den heter så, men jag kan nog gissa. Fin utsikt är det i alla fall i sydväständen där backen finns. Klar här gick jag över till den ostliga delen av sjön, men den är helt istäckt och inte så mycket att ta kort på. Hittade lite bruten gammal kalksten i alla fall. Fick avsluta tripen med det. Nu får jag börja planlägga nästa roadtrip, vet ej var och när ännu.
 
"Alphyddan"
 
Vass
 
Mycket is både i och utanför båten
 
Ostliga delen av Stensjön
 
Vid Klunkens Backe (fyra meter djupt där jag tog kortet, åtta i bottre änden av kortet)
 
Kalksten