Löparmålet avklarat

Tolv (läs tretton) veckors slit är till ända. Har gått från att tycka att 2X10 minuter var jobbigt i vecka ett till att tycka att det finns rejält med ork kvar efter att ha sprungit milen på 59 minuter, 37 sekunder och 90 hundradelar elva veckor senare.
 
Dagens pass började ganska bra med bra fart både första och andra 2,5 kilomters-varvet i Nybroskogen i Ängelholm. Sen kom problem med höger knä som började värka som bara den. Var benägen att klara av målet idag innan jag åker iväg på "riktiga" semestern. Skulle ju varit klar för två veckor sedan egentligen, men två veckor med en förkylning i kroppen för en månad sedan satte stopp. Hur som helst... Jag körde på i samma tempo på varv tre, i sluttampen av det märkte jag att jag började halta och hoppade fram med stöd på vänsterben.
 
Envis som jag är så gav jag mig f-n på att bara klara av sista varvet och det inom 60 minuter. Vid varje varv kollade jag klockan och var snabbare än 15 minuter med 20-30 sekunder. Fjärde varvet var en ren pina och tempot sänktes sakteliga. Med cirka 600-700 meter kvar kollar jag på klockan och ser att om jag inte ökar tempot kommer jag inte klara milen på 60 minuter, trots smärtan gav jag järnet biten som var klar och som kan läsas ovanstående så klarade jag det med 22 sekunder och 10 hundradelar kvar :-)
 
Kommer nog ha rejält ont i kroppen, men det går över. Jag kommer fortsätta löpträna, men går nog ner på 2 pass i veckan istället för de tre jag kört hittils. Kommer köra ett kortare och ett längre. Det blir dock först om två veckor.