Tidig mors dag

Imorgon är det som många kanske vet Mors Dag, givetvis ska ju mor firas, jag passade på att fira min mor redan idag. Vi åkte till "öst siin" på Öland och till Gårdby Café och Lanthandel. Ett rätt mysigt ställe med både café, matvaror samt lite kuriosa. Jag bjöd på kaffe med kaka samt tog en kopp te själv. Rätt gott te, tyckte mig känna igen lite smaker från pepparkaka i det (Bild nedan på det).

Var rätt förvånade när jag fick veta innehållet:

Kardemumma, Ingefära, Kanel, grön kardemumma samt svartpeppar. Den sistnämnda var väl inget jag trodde man hade i te?

Köpte även lite goa brända mandlarSafter i olika smaker, samt karamellburkar av egen blandning.Dagens kap för min del

Stensjön

Tog mig igår en skön cykeltur till Stensjön, värmen höll sig fram, solen likaså. Efter att inte hört göken alls i år så har den hörts varje dag jag varit på Öland sedan i torsdags kväll. Igår var det dessutom två stycken framme man kunde följa och lyssna på.
Som alltid är Canonen med för att få experimenteras lite med.
En hel del orkideer framme (tror det är Brudsporre den heter). En hare lyckades jag skrämma fram. Blommorna på sista bilden däremot har jag ingen aning om vad den heter, men den doftade rätt gott och gjorde det på långt håll dessutom.

Nu är nog sommaren här ändå

Underbart att vakna upp idag, temperaturen på cirka 17-18 grader innan klockan slagit 09.00.
Inställd på att antingen cykla en rejäl runda eller bara slappa. Det senare var det vinnande förslaget!

Drog fram solstolen, givetvis dök då molnen upp, men de lättade efter en stund. Tog sedan en runda med bilen istället. Tillbaka hemma avnjöts en god tomat- och löksoppa. Känner att jag ändå måste ut lite med cykeln. Blev en runda på 5 km och tog med kameran och stannade vid tillfälle. Det inte bara ser ut och känns som sommar, det luktar även sommar. Tog därför denna bild som bevis att våren håller på att ta slut och gå över i nästa årstid:Syrén är alltid ett tydligt tecken. Ska nu fortsätta att njuta av värmen och försöka läsa ut min bok "2034" innan kvällen, har i sådana fall tagit en vecka.

Rome

Köpte för kanske två veckor sedan tv-serien "Rome". Har avverkat en säsong av två, påbörjade den andra säsongen idag. Tar väl veckan innan den är genomsedd.

Rätt cool serie, men man får se ta det med en nypa salt angående hur det faktiskt utspelade sig. Soldatbröderna Lucius Vorenus och Titus Pollo är den största behållningen som driver serien framåt.Kan rekommendera serien för den som undrar hur den är. Ger den 4 Ölandsflaggor av 5.