Stensjön runt

Hemkommen till ett varmt Öland under eftermiddagen ville jag ut och plåta, men fick vänta till nu på kvällningen när det svalnat av lite. Tog en cykeltur till Stensjön, en oas och återhämtningsplats där man kan sitta stilla/tyst och bara lyssna på omgivningen.
 
Gick ett varv runt den västra delen av sjön och hade kameran med. Östra delen är lite knepigare om man inte rustad med stövlar och såg ;-)
 
 
Nedersta steget vid "Klunkens backe", ett steg till och det är enkelbiljett till botten av Stensjön ;-)
 
Mycket vildsmultron
 
Märkt led
 
Albrunnas allé, denna gång i monokromt
 
Längs cykelleden tillbaka. Något stack ut
 
 
foto - grönt - juni - stensjön - södra möckleby - södra öland

Att vara på väg någonstans

Så här i semestertider funderar man på vart man kan ta vägen. Gjorde en miniresa i fredags kväll och var tillbaka lördag eftermiddag efter en tur till Burg auf Fehrman i norra Tyskland. Två planerade återstår, en till Göteborg och en "hemlig" resa under en dag som ni (troligen) kommer få läsa och se mer av framöver.
 
Men så är det andra resor jag vill göra, dels en som nog blir av nästa år, samlar på mig semesterdagar i år för att kunna åka nästa. Har på lut att spontant bara åka till något ställe i Europa jag inte varit på tidigare t.ex. Serbien, Irland, Bulgarien eller Montenegro för att ta några. Behöver inte vara någon längre vistelse utan bara några dagar eller en helg.
 
Så nära, men så långt bort.....
 
Men vill jag till Kalmar så ligger vägen öppen och nära
 
Hur det ser ut på åkern norr om stationen
 
Annan bild, härligt med solnedgången som ger ett annat ljus
 
Detta med att vara på väg någonstans. Imorgon är det löpning igen, behöver en runda på någonstans 12-15 kilometer för att veta var kroppen står. Klarar jag den sträckan på bra tid och tempo anmäler jag mig troligen till halvmaratonen i Kalmar nästa lördag.
 
Sprang 19 kilometer förra veckan och det var i regn och blåst (klädd därefter). Sega 19 kilometer, speciellt de sista 8. Men det var trots det dåliga vädret lite speciellt att springa med åkrar och Alvaret på vänstra sidan och Kalmarsund på högra. En bra bit söderut sprang jag igenom vid Karl X Gustafs mur för att till slut vara på väg ned mot fyren med kor, får, hare och dovhjort som betraktade mig medan jag betraktade dem. Sist men inte minst så går det att se både Kalmarsund och Östersjön mötas :-) När det var tråkigt längs vägen sjöng jag med i låtarna som spelades, underlättade faktiskt.
 
Andra vägar bär till Öland, t.ex. för midsommarfirande, men det blir att åka tidigt för att slippa all trafik som lär hopa sig både på bro och i Kalmarområdet.
 
Några som är med imorgon är dessa:

Upptäckte låten tidigare idag, så jäkla bra :-) Finns med på träningslistan på Spotify och kommer underlätta vid löpningen. Har du någon speciell låt du tycker är bra vid träning/löpning?
 
på väg - resa

Gult och blått

Första semesterveckan börjar gå mot sitt slut, två veckor kvar. Känner att nu har det börjat släppa, jobbångesten alltså och man kan börja tänka på annat. Har gått borde fort och långsamt. Hur har veckan varit? Vädret varierar, att det regnar struntar jag i, man kan göra annat än att ligga och pressa i solen när det är dåligt väder. Jag utnyttjde det i torsdags. Jag var inställd på att ut och springa i 14 kilometer från Södra Möcklebykorset (fyrvägskorsningen mitt i byn) till fyren Långe Jan. Det var en missräkning på sätt och vis. De 14 kilometerna stämde, men gäller fram till Ottenby Kungsgård (min Runkeeper skvallrar ju vart 5:e minut). Det var ett mål, men jag fortsatte genom Ottenbykurvan och svängde ned mot södra udden - 4 ytterligare kilometer att springa. Plockade fram "Wilson-genen", kallar den så efter min mormor som jag ansåg vara väldigt envis, även om hon själv inte tyckte det.
 
Så det var bara att forsätta, men det blev en halvmil istället. Slutade springa när jag kom ned till staketet vid udden, några meter ifrån där Öland tar slut i söder och mätaren stannade på 19,17 kilometer. Så j**la stolt över mig själv som orkade med det :-)
 
Från fredag kväll till lördag eftermiddag var det en tur till Burg auf Fehrman i norra Tyskland för att fylla på förråden. Jobbig resa som innebär att vara vaken i cirka 40 timmar. Men plockade in det lite inatt genom att sova i 10 timmar. Så nu blir det lugnt fram till midsommar och nästa vecka igen innan nästa resa blir av.
 
Vid middagstid idag gick jag ut i föräldrarnas trädgård för att plåta lite, blev blandning av gult och blått. Mycket blommar och mycket håller på att blomma över. Men sommarn har ju precis börjat.
 
Gula rosor (luktar väldigt gott)
 
Mycket och högt blommar de dessutom, tror det var för två vintrar sedan där de blommade vid jul!
 
 
 
Blåklinten var knepigare att plåta, blåste rejält där den stod, men fick till ett kort till slut :-)
 
Skickar med denna också, skön låt just nu
 
 
blåklint - foto - grönt - juni - rosor - södra möckleby - södra öland - öland

Nöden är uppfinningarnas moder

Så sägs det i alla fall. Och jag håller med, men vill även lägga till att då är IKEA dottern ;-) När jag hade flyttat runt lite grejer i söndags för att lösa problem så uppstod nya. En tamburmajor blev överflödig som morgonrockar och lite annat hänger på.
 
 
Åkte tillbaka till IKEA på förmiddagen för att hitta lösningen på nya problemet och det var ju inte så svårt. Hittade denna:

Hänger på en dörr, skitsmart lösning, problemet borta. Köpte två, men efterklok som det är lätt att vara så borde jag köpt ytterligare två, så att det finns en på vardera dörr i lägenheten. De tar nog inte slut i första taget ;-)
 
Slänger med en låt som går på högvarv just nu:
 
 
Ha en fortsatt bra tisdag, nu blir det duschen efter en löparsväng.
 
ikea - nöd - uppfinning