Social vs. Osocial

I fredags loggade jag efter en månads radioskugga in på Facebook igen efter att ha utfört ett socialt experiment med mig själv (och det följd av det även andra). Jag har under månaden inte stått helt utan sociala medier. Har använt Instagram och bloggen såklart. 
 
 
Vad har jag fått ut av att vara socialt osocial? En del faktiskt:
 
Fördelar:
 
* Sparad datasurf på mobilen
* Inte lika stort behov av att använda mobilen eller en bärbar/stationär dator
* Har sluppit nät-trollen. Jag personligen är inte utsatt för dem, men en del nyhetssidor som jag följer på Facebook brukar alltid ha kommentarer. Känns skönt att slippa läsa. Någonstans längs vägen har tonen i Sverige hårdnat, och en del har verkligen inte ett filter i huvudet om vad man bör skriva utan skriver rätt ut vad man tycker, rätt eller fel?? Jag dömer ingen, men detta fungerar inte alltid klockrent visar det sig.
* Istället för att sitta och trycka vid datorn när man kommer hem efter att ha tryckt vid datorn på jobbet hela dagen får jag annat gjort (mest småsaker, men ändå).
 
Nackdelar:
 
* Facebook är bra när det kommer till evenemang och meddela vilka som finns när och var. Saknat den funktionen.
* Jag som gillar bilder känner att jag missar en del. En riktigt bra bild är ändå en riktigt bra bild.
* Många av mina bloggbesökare tar genvägen genom Facebook när jag delar länken där. Besökssifran har gått ned under månaden.
* Trots att jag inte varit inloggad har jag ändå fått mail av Facebook som meddelat varje vecka hur många aviseringar jag missat.....suck!
 
Finns garanterat fler, men dessa är de "stora" som jag kan komma på på rak arm.
 
Nu är jag tillbaka i alla fall och kommer göra ett nytt socialt experiment i början av december när jag fyller år. Ni som är med då får delta om ni vill :-)
 
 
facebook - osocial - social

Blomstertiden som kommit

Med en skön helg och skönt väder slog jag mig ned i föräldrarnas trädgård och gick loss lite med kameran. När det tog slut med idéer tog jag kamera och mig själv i bil söderut till först allén i Albrunna och sedan nedåt Mörbylilla där jag stannade vid en underbart gul rapsåker. Åkte slingan över mot Eketorp och tillbaka över Torngårdsvägen till Södra Möckleby. Mycket trafik ute, så det bärgade inte för många stopp (tyvärr).
 
Prästkrage, här hemsökt av en minispindel
 
Blåklint i antågande
 
Vad grodan ser
 
 
Gult fält, en strimma hav och blå himmel
 
Och om ni frågar mig, den blomman som doftar godast på hela året - syrénen
 
Satt för övrigt i torsdags (helgdag) och sökte runt på Youtube och hittade detta klippet med U2 på intervju hos Jimmy Kimmel. Ämnet som tas upp när de öppnade som förband till sig själva, känner att det är en typisk grej för bandet. Ska inte berätta allt, utan se klippet själva, rätt kul :-)
 
 
albrunna allé - blåklint - foto - grodperspektiv - prästkrage - raps - sköna maj - syrén - södra öland - världsarv - öland

Dröstorp, tredje året

I söndags var det dags för årliga besöket på Dröstorp söder om Gårdby på Öland. Har gjort det till lite av en tradition. Var där nästan exakt ett år tidigare. Har blivit mer och mer bekant. Skillnaden i år mot tidigare år var att jag tog med cykeln och cyklade ut till Dröstorp. Vid det här laget har jag vant mig vid vilken väg jag ska ta. Var faktiskt lite motigt och uppförslut ut mot Alvaret (gick bra mycket fortare tillbaka). Göken spelade under nästan hela vistelsen. I år låg fokus på området väster om själva ödebyn och söderut där ett större vattenhål finns. Valde att gå runt det i mina inte så täta kängor och det tog sin tid, men det var det värt. 
 
Tillbaka i Dröstorp valde jag att fika. En bit ifrån mig höll två fågelskådare till med kameran och objektiv modell större. Lyckades se en örn (även den modell större) som de fotade, jag var för långt ifrån och ansträngde mig inte för att ta något kort.
 
Blev som vanligt en del kort. Håll till godo :-)
 
Orkidéer
 
Fältsippor, alltid tacksamma att fotografera
 
En ensam "gökbyx" (Gullviva)
 
I år var Dröstorp ockuperat
 
Men lite fick man vara för sig själv
 
Norrände av "sjön"
 
Här fastnade jag ett tag. Snäckskal mitt på Alvaret....trodde aldrig jag skulle se det, men vattenlinjen gick 20 meter åt höger utifrån bilden.
 
Ölandstoken är sannerligen en överlevare, frodas som ni ser i ytterst lite jord uppe på en kalkstenshäll.
 
När farbror inte hittar cykelvägen blir det till att ta kostigen
 
Tillbaka i ödebyn, hittade min plats för att fika medan korna var och fyllde på med vätska
 
Mer av gullvivor och orkidéer
 
Sista bilden som jag tror är två sorters orkidéer
 
 
alvaret - dröstorp - foto - sköna maj - världsarv - ödeby - öland