Deadpool

Igår var jag på Biostaden i Kalmar och tittade på Deadpool som hade premiär i fredags. Gått en del reklam om den och salongen var rätt fullsatt. Förstått att den fått stämpling som barnförbjudan (vet varför) och att den samtidigt under helgen går mot rekord just som barnförbjuden film.
 
Filmen är riktigt kul och skojar rejält med genren, manuset är väl sådär, men det går att bortse ifrån. Den har lite X-meninfluens med betoning på lite.
 
 
Har du inte sett filmen så finns smakprov i trailern nedan
 
 
Ger dem fyra Ölandsflaggor av fem :-)
 
deadpool - film

En lysande tillvaro

Förra helgen avlade jag besök på norra Öland, relativt långt upp. Idag avlade jag besök på södra delen, i stort sett så långt man kommer minus några hundra meter.
 
Var sugen på att testa lite kväll/nattfotografering och leka med slutartiden i kameran. Visa saker kan jag bra, medan jag fortfarande lär mig andra saker med fotograferingen. Ser mig fortfarande som amatör, en bit kvar till proffsfotografering.
 
Gjorde ett besök här och fotograferade för några år sedan, vill nog påstå att jag blivit bättre jämförelsevis ;-) Och inte lika kusligt denna gången även om det är mörkt och ödsligt.
 
 
 
Gått lite närmre för var bild, här syns till exempel träd på båda sidor om gången
 
 
 
Till höger syns ett av de fem husen (fågelstation och restaurang borträknat) på området
 
 
 
Fick på väg tillbaka till Södra Möckleby en chans att ta avståndet om det blir så att jag springa sträckan, kommer inte bli en hel halvmaratonsträcka, men det saknas bara någon kilometer.
 
Den här går ganska varm hos mig just nu. Riktigt bra låt.
februari - foto - fyr - långe jan - natt - ottenby - slutartid - södra öland

Hitta rätt

Å så har det hänt igen. Letar efter en låt, men hittar en annan. Sånt som är bra med Spotify. På väg norrut igår på Öland spelade radion en lite "peppad" partyversion av Tracy Chapmans Fast Car, fick aldrig höra vad artisten hette, men tänker att jag kan nog hitta den på Spotify när jag kommer hem. Letade efter denna (nedan)
 
 
Men hittade denna istället
 
Vilken föredrar du? Blev hugget som stucket. Tycker båda är bra, varsin motpol till varandra
Gutt där Spotify
 
 
musik - spotify