Lånta fjädrar

Närå, de är inte lånade, de är snart köpta. Ska svänga förbi bilhandlaren under morgondagen och hämta upp de nya fjädrarna som har beställts. Förhoppningsvis kommer även "gummistudsarna" samtidigt som fjädrarna vilar på nederst på länkarmen.De jag har på bilen nu passar inte ihop med gasstötdämparna som jag och svågern efter mycket möda satt på plats i höstas. Förhoppningen är att det ska flyta på och vara snabbt bytt. Har tröttnat på att bilar i skymning eller nattetid bländar åt mig fast det är halvljus jag har på. Det är ju bilen som sackat ihop baktill och kan eventuellt blända med halvljuset.

För övrigt är det dags att fira farsgubben i helgen, han fyller på tisdagen, men då jobbar man ju för fullt och kommer inte ifrån. 59 år har den gamle rauken hunnit bli. Får slå på stort nästa år när han fyller jämt.

Rock on!

Blodgivardag

Dags för blodgivning igen, vart i januari senast. Tyvärr har det blivit med lite hatkärlek jag numera går till Blodcentralen. Vid besöket i december kunde inte sköterskan få ut något blod utan bråkade om att vi skulle testa den andra armen och att jag inte har något flöde.

Det tyckte jag var rent bullshit. De vet mycket väl att det finns flöde i venerna på mig och att det är enklast med den armen som jag alltid sträcker fram, det är tio år nu som jag donerat blod. Det handlar om vilken sköterska som man "råkar" få, jag vet vem jag vill undvika, tyvärr lär det väl vara precis den sköterskan som jag åker på.

Jag går nu med ett tänk att åker jag på den sköterskan och hon gör samma tabbe igen, då slutar jag som blodgivare! Och det är inget jag kommer ångra. Arbetar man som sköterska på Blodcentralen då ska man kunna ta blod, en sak om det är studerande som lär sig, men de brukar vara rätt säkra. Har man arbetat i flera år ska man kunna sitt jobb, inte skylla på givaren.


Klockan 11.00 är det dags! Hoppas det fina Hb-värdet (blodvärdet) håller i sig. Mitt blod kommer alltid någon till nytta och jag får mina symboliska 40 kr + reseersättningen.

Rock on!

Vår i luften

Tog mig en liten promenad över sju-åtta kilometer på förmiddagen och tänkte att det kan vara läge att ta med kameran. Något dyker alltid upp för fotografering. Värmen saknades fortfarande, tror det endast var en eller två grader plus när jag gick utanför dörren, solen gör dock sitt.

Efter kilometern gången stannade jag till för att fotografera lite, passade på att leka lite med ISO-talet och slutartiden vid en å. Ju lägre ISO-tal och slutartid desto "långsammare" blir kortet medan det ändå på sina håll behåller fokus.


Ljungbyån med strid ström i bakgrunden, det var tidigare helt igenfruset,
men har som till synes smält upp.


Närmst kameran var något eget utsläpp, bakom det större släppet nerför.
Längst bort samma som på den övre bilden.

Blev givetvis fler bilder, men de lägger jag upp på begäran, kände att jag vill visa några av de bättre till att börja med. Packade ner kameran och skulle gå vidare, men hann väl ungefär hundra meter innan kameran åkte upp igen. Ett äkta vårtecken är ju när det börjar knoppas.


"Det gör ont när knoppar brister"

Därefter åkte kameran ner i ryggan, fick inte läge till några mer bra bilder idag. Men våren har ju som bekant bara mjukstartat, när den kommer igång på allvar blir det fler och andra bilder.

Rock on!

Allsvenskan 2011

Köpte "Fotbollsbibeln" med Aftonbladet igår, grubblade lite över hur Allsvenskan slutar, vem som vinner, favvo-lagets placering, vem som får kvala samt vilka två som ryker och får degradering till Superettan.

Här kommer min "lista":

Helsingborg - Guldet (de var nära förra året och har fått behålla Gerndt, tror de når hela vägen i år)
Örebro - Stora silver (har varit på gång efter deras tvångsdegradering, når en placering högre)
Elfsborg - Lilla silver (en hel del tror de tar guld, men nej, inte jag)
Malmö FF
IFK Göteborg
Kalmar FF - Favvolaget (nya arenan lär nog lyfta dem hemma, borta är en annan sak)
Mjällby
AIK
Trelleborg
BK Häcken
Syrianska
Djurgården
GAIS
IFK Norrköping (åker på kvalet, och kvalar kvar i Allsvenskan)
Gefle (har varit på gång att åka ur, nu åker Gefle)
Halmstad (har också varit på gång att åka, joinar Gefle ur Allsvenskan)

Lagen som kommer upp från Superettan är rätt svårtippade i år, kommer handla om några stycken i topp. Det är Hammarby, Assyriska, Åtvidaberg och Landskrona. Gissningen är att Landskrona och Hammarby kniper direktplatserna medn Assyriska får kvala mot Norrköping.

Rock on!