Helgens bilder

Gjort en liten samling från igår till idag. Hann inte med bilder på fredagen när jag jobbade sent, eller sent förresten. Jag gick hem sist i mitt team vid 18. Var min tur, ett sexpass/vecka.
 
Så på vägen hem fick jag idén om att ta lite bilder från helgen. Mest på grund av rapsfältet jag passerar i höjd med Dörby kyrka.
 
Förra helgen var jag vid Karlsro om du kommer ihåg, annars hittar du inlägget här. Var tur att jag gick på den gamla gång- och cykelbron när jag gjorde, nu är den borta.
 
Och sedan idag åkte jag till Lindö i Kalmar och parkerade för att ta mig vidare över till Ängö där Wings for life-löparna ska ta sig förbi. Förra året var jag rejält förkyld och fick följa det från datorn, det var en av anledningarna till att jag fegade lite i år och inte vågade springa ut i fall att. Men nu fick jag fota och heja på dem som sprang.
 
Åkte ut till Värsnäs norr om Kalmar där det finns ett löparspår på 2,5 km som jag fungerar på att ta några varv i nästa vecka. Sonderade vilket håll som kan vara lättast. Passerade även Kalmar Naturistbad i samma veva, men där vågar jag nog inte sätta foten, tror jag är för feg ;-) Hittade ett slemmo som låg och solade, men stack när hen fick syn på mig, fick bara fokus på svansen, snabb rackare ;-)
 
På väg hem tog jag ett konstigt beslut och åkte till Lindsdal och in i Lindsdals centrum. Har nog aldrig varit där tidigare, men nu hittar jag igenom. Lindsdal är lite konstigt byggt med en benägenhet att man kör vilse, så jag åker inte gärna dit. På väg ut fick jag ytterligare ett infall och åkte ut mot Stävlö och fotograferade en utbrunnen byggnad (inte säker på vad den varit för) innan jag tog mig hem. Blev en del bilder som vanligt.
 
Rapsfält utanför Dörby kyrka. Kommer ta ytterligare bilder när det står i full blom om några veckor. 
 
När jag åkte hem i torsdags kväll var bron i två delar, på fredag morgon var en del kvar och nu är den helt borta.
 
Ledartrion i Wings for life
 
Skuggande klungan
 
Och den stora massan
 
Bland de sista, tre Kalmar FF-spelare (Elm, Söderqvist och Agardius) som inte fått följa med till dagens match i Göteborg.
 
På Värsnäs kämpar vitsipporna på
 
Löparspåret är i fin ordning, men vårens tidigare översvämning syns spår av längre (och lägre) fram
 
Skulle tippa snok, mest för de vita prickarna vid huvudet och den svarta färgen. Det var som sagt en snabb rackare som inte gick att smyga på
 
Hacke hann jag med att både se och höra
 
Vid början av Stävlö
 
Spanade in årets första gullvivor vid Stävlö
 
Som jag nämnt tidigare är jag ju "flaggoman", så i helgen är det Gotlandsflaggan som fått vaja från balkongen :-)
 
 
foto - hackspett - kalmar - karlsro - raps - sköna maj - stävlö - vitsippor - värsnäs - wings for life
Amanda Jona [FOTOGRAF]

Riktigt härliga bilder, såg ut som en bra helg! :)

Svar: Tack :-) Varit en riktigt bra helg. Fina bilder du har på din blogg :-)
Andreas