Kalkstad

Nu går det som jag nämnt tidigare att räkna naturreservat på en hand, så jag fortsätter att besöka de kvarvarande fem. Idag hann jag med två som ni kommer märka blev raka motsatserna till varandra.
 
Jag började med Kalkstad. Relativt enkelt att ta sig hit. Parkeringen är däremot obefintlig. Parkeringsplatsen var tydligen bredvid informationstavla, men området var rejält blött och sankt, så nej, stod på grusvägen istället och hoppades att ingen ska komma och bråka om att jag stod i vägen.
 
Det var överlag blött i marken, igår drog det förbi ett rejält åskväder som förde med sig stora mängder regn. Men jag är van att ta mig runt vid det här laget.
 
Reservatet har mindre och lummiga stigar som jag uppskattar, speciellt ihop med dagens väder som bjöd på sol och ljumma vindar, Fick höra årets första gök i området också :-)
 
Vad utmärker Kalkstad? Det är en utlöpare av den sydligaste delen av Mittlandsskogen och jag tror jag var här precis bäst tid på året. Mycket blommor som var utslagna, området ska även bjuda på ovanliga svampar, dessa såg jag desto mindre av. Gick igen stora delar av reservatet som korsas av stigar åt höger och vänster. Även små viltstigar går att använda här och var.
 
Kunde konstatera en av blommorna fanns med som jag siktade förrförra helgen utan att veta vad det var. Min mor har även berättat vad det var jag fann. 
 
Och bild kommer här, den heter Lungört
 
Mycket murgröna på träden
 
Gullviva i mängder uppe
 
Hittade upp i ett rejält högt jakttorn och såg då ett annat. Om ni tittar precis över trädet till höger så syns det.
 
"Vanliga" åkermarken
 
Och det vanliga märket ;-)
 
Detta blir en allt vanligare syn, men biodlingar är bra å andra sidan
 
Betesmark
 
Såg du någon skrot undrar du säkert? Jovars, skrotspecial till och med. Räcke med fundament från Ölandsbron
 
Vitsipporna har inte kastat in handduken riktigt än
 
Imorgon kommer förhoppningsvis inlägget från det andra naturreservatet jag besökte efter Kalkstad.
 
foto - kalkstad - maj - naturreservat - öland