Lockjakt i Ölands testfält, del 5

Här kommer fortsättningen på förra helgens tur ute i Ölands testfält. Börjar med en rättelse. Jag var ute och hittade 26 av 29 lock, inte 23 av 26 som det stod i förra inlägget. Så det är 112 lock jag har kvar att hitta. Del 4 hittar du här. I detta inlägget har jag vänt norrut mot Ekelunda som jag utgick ifrån när jag började leta. Här kommer locken + en överraskning som jag var ute för ;-)
 
Lock 3503
 
Lock 3504, var lite lost på denna, jag och väderstreck.... Och då är Alvaret inte så stort egentligen
 
Lock 45, ett av de stora locken
 
Lock 4501, misstänker att den vanligtvis befinner sig under vatten.
 
Lock 4502, maskerad á la Alvar
 
Lock 4503 som ligger precis bredvid gång- och cykelleden. Som syns här fångade jag 2/3 av en familj som var ute på terrängcyklar
 
Lock 4504, en av de svåraste hittills vilket Oddbjörn också märkt ut. Fick ta mig in i ett buskage och det kan vara svårt att se, men mossan som syns ligger uppepå locket.
 
På väg mot nästa lock hamnade jag ur kurs och skulle passera ett buskage och träd. När jag stannar till och ska ta ut riktningen brakar det till 7-8 meter snett bakom mig. Jag blir såklart rädd och springer snabbt några meter fram innan jag vänder mig om och får se en älgko i sken mot ett annat håll. Vem av oss som blev räddast? Ja, säg det. Jag fångade henne i alla fall på bild i riktning mot Resmo.
 
Lock 55. Här syns buskaget bakåt i bilden där älgkon höll till. Den skarpögde kan även se ett jakttorn (tomt på jägare)
 
Lock 5501
 
Lock 5502, ytterligare ett "kamoflaugelock"
 
Lock 5503, börjar närma mig Ekelunda
 
Fältsippornas tid är nu
 
Kan vara svårt att se, men gå till mitten av kortet och lite ut åt höger så syns ett rådjur i flykt. Denna skrämde mig inte lika mycket som älgkon
 
Lock 5504 ska även det vara svårfunnet. Gick och letade, när jag ser flaggan undrar jag ju vem f-n har satt ut den här? Men, den står vid locket, så det är bara att tacka den som vill underlätta för oss andra.
 
Dagens sista, lock 65 och fyra timmar efter jag började leta.
 
Jakten kommer fortsätta senare i maj :-)
 
 
 
foto - lockjakt - maj - södra öland - öland - ölands testfält