Södra Möckleby från ovan

I gårdagens inlägg som ni hittar här fick ni bilder och video från Gettlinge gravfält. Efter att ha besökt gravfältet åkte jag tillbaka till Södra Möckleby och stannade till utanför kyrkan som fick bli utgångspunkt. Det är barnsligt att säga, men i Södra Möckleby ligger kyrkan verkligen mitt i byn. Skickade upp drönaren på maxhöjden 120 meter och har tagit bilder i nästan 360 grader. Jag har medvetet utelämnat "Gjutet" där det står en hög mobilmast som Lantmäteriet hade gett mig avslag för spridningstillstånd på utan tvekan. Övriga bilder har fått godkänt spridningstillstånd :-)
 
Vi börjar utgå i sydost där den långa vägen är Kvarnvägen (trots avsaknad av kvarnar). Långt upp i mitten av bilden hittar ni Albrunnalagunen.
 
Nu blickar vi istället åt söder och sydväst. Väg 136 som löper genom hela byn och vidare i "förorten" Svarttorp.
 
Vidare västerut och här syns Cementa och Degerhamns hamn. Även "långväg" som går mellan Södra Möckleby och Degerhamn.
 
Åt nordväst. Här syns mer av Degerhamn, bland annat "stadsdelen" Dalsjö ;-) Fågelsjön syns till höger om där åkern tar slut.
 
Nu har varvet runt nästan gått. Här är det norrut vi tittar åt. Alunskolan där jag gått låg- och mellanstadiet till höger om mitten. Överst i bilden ligger en annan "förort" - Gårdstorp.
 
Och till sist Södra Möckleby kyrka mitt i byn
 
 
 
drönare - foto - oktober - södra möckleby - södra öland - öland