Tjärhovspromenaden

Trots att det är söndag tog jag pendeltåget in till Kalmar för att fotografera ett arbete som påbörjades tidigare i år och är just nu under konstruktion. På Tjärhovsgatan anläggs en gång- och cykelled som ska löpa längs vägen/vågbrytaren ut till Tjärhovet (hamnområdet) och Lotsutkiken. Sträckan är på 450 meter. Arbetet ska vara klart kring årsskiftet. Den påbörjas vid Sylvanderparken och går sedan österut. Du hittar lite information om projektet här.
 
Tycker det är kul när det händer saker i Kalmar. Denna promenad kommer defenitivt bli riktigt fin sommarhalvåret. När man passerar Kallbadhuset så är utsikten mot Kalmar Slott väldigt fin. Något som skulle kunna vara häftigt är om en mindre bro skulle kunna byggas från Tjärhovet/Lotsutkiken och vidare ut till Grimskär, men tror det är för knepigt. 
 
Jag tog såklart lite bilder, se nedan. Det kommer nu bli skärpning med antalet blogginlägg som ska få öka. Imorgon lämnar jag bilen på verkstad för att få bukt med ett problem som gjort att jag undvikt att åka på så många utflykter i sommar. Har några stopp på Öland inplanerade och även ett i Skåne.
 
Tjärhovsgatan med Kallbadhuset i mitten av bilden
 
Som sagt, utsikten mot slottet är fin
 
Ställde mig på vågbrytaren och till höger syns sträckan där gång och cykelvägen ska gå
 
Fick zooma in och då kom även Grimskär med i bild
 
Tjärhovet, numera instängslat. Här fick man annars åka in rätt fritt med bil. Varit här ett antal gånger när farsgubben ville titta på båtar. Kommer även ihåg när vi fick åka ut med lotsen och hämta min farbror som skulle gå av ett fartyg i farten.
 
Synade även materialet, blir nog bra när det är klart.
 
Denna är bra, dra gärna på ljudet lite. Remixen är minst lika bra som originalet
 
 
foto - juli - kallbadhuset kalmar - kalmar - kalmar slott - tjärhovet