Invigning Ölands Skördefest 2011, del 2 (bilder)

Här är nu resten av bilderna från Skördefestinvigningen för Södra Möckleby i Cementas stenbrott. Fick höra i eftermiddags med tanke på det tidigare inlägget att det var cirkus 2000 bilar på plats i brottet och det var den största invigningen hittils på de femton år man hållt på. Räknat i huvuden så ska det ha varit någonstans mellan 3500-4000 besökande i lilla Södra Möckleby :-)
De flesta bilderna är på Sanna Nielsen, denna långa skånska blonda amason. Fick en chans att ställa mig nära scenen när hon framförde "Empty Room", för den som lyckats undgå att lyssna på låten så kommer ett smakprov här: http://www.youtube.com/watch?v=Nw0dbtpWkl0
Sanna och hennes gitarrist Johan avtackades med varsin pumpa i glas. Uno Magnusson var snabb och kommenterade att "Meloner har man ju hört talas om, men på Öland kör vi med pumpor" (se sista bilden på Sanna så förstår ni). Invigningen avslutade med ett vattenfall av eld, två sista bilderna. Sedan bar den tvåhjulade springaren en ner till byn och en rundtur för att kolla läget. Saknades dock en del saker som jag tror man drar igång ikväll när det är "Konstnatten".
Har under dagen besökt Degerhamns hamn där jag nog aldrig tidigare sett så mycket bilar och husbilar som nu. Båtladan är omgjord till, säg saluhall.... Kul med förändringar :-)
Imorgon hänger kameran med ut, då det blir den stora svängen på Öland. Troliga stopp:
Ventlinge (Norrgården)
Triberga (Havtornsgården)
Gårdby (Eksgården)
Borgholm (allsköns ställen)
Stora Frö (Örtagården)
Sen får det nog räcka. Ha det bra så länge. Nästa inlägg eventuellt imorgon.
Rock on!