Bildkavalkad från Skördefesten

Under gårdagen blev det ut på den "riktiga" skördefesten. Fredagkväll/natt låter jag vara, då det mest bara handlar om konst som jag inte är överdrivet förtjust i eller tänker lägga pengar på med tanke på priser som konstnärer tar.
 
Start vid 09.30 och för ovanlighetens skull en tur till Östra sidan. Stannade vid Havtornsgården som ligger i Triberga. Vi hann dit några minuter innan de öppnade vid 10.00, inte mycket folk ute. Tittade bara, köpte inget. De har rätt häftiga grejer de säkert testat sig mycket fram till, t.ex. Havtornssocker? Aldrig hört talas om förut....
 
Vi åkte vidare mot Borgholm, passerade Gårdby istället för att stanna som vi brukar. Var inte så mycket folk här heller. Trafiken flöt på ganska bra upp mot Borgholm, som vanligt var den flaskhals med bilar som ska ut från Slottsruinen och norrut mot Borgholm. Snälla Borgholms kommun, sätt in polis som dirigerar eller bygg en rondell.
 
Tog vanliga turen och åkte till Borgens konserver där vi även parkerar och låter bilen stå. Kändes som det inte var så mycket folk här heller. Tog en tur nedåt Socitetsparken och kikade, var hungrig och ville börja med mat. Pappa Blå brukar bli den restaurangen vi äter på. God mat, och vi blev inte besvikna denna gången heller. Fläskfile med postatisgratäng och rödvinsås med tillhörande sallad. Bjöd som jag gjort de sista åren mina föräldrar på maten. På tal om mat förresten. Har nu 7,5 kg soppa jag köpt vid konservfabriken, kommer få 3-4 år på mig att äta upp den :-)
 
Med maten klar bjöd jag även på efterrätt inne på Glassfabriken som ligger mittemot. Lite besviken över att de inte hade mjukglass kvar, men det gick rätt bra med kulglass också. Stannade till vid några klädesbutiker och kollade utbudet, men inget som föll en på tungan direkt. Lyssnade kort på kocken Karin Fransson känd från tv och Hotell Borgholm innan vi gick vidare för att se lite hantverk från två grabbar som satt upp en smedja.
 
Kort därpå lämnade vi Borgholm och tog oss till Ekerum, första gången ett stopp görs här och det lär nog bli fler hädanefter. Fanns rätt mycket att välja på här. Fastnade lite vid chokladprovningen, farsan fastnade vid vinprovningen ;-)
 
Tanken var att vi skulle stannat till även vid hamnplan i Färjestaden och prova choklad även där. Men de fanns på Ekerum och det var ynkliga smakprover med dyra priser. 12 kr för en liten chokladpralin! Tack, men nej tack!
 
Sista stoppet blev istället Ölands Örtagård. Här hittar man alltid något gott, både att provsmaka, men också att ta med sig hem för att äta, dricka eller ha i matlagningen. Blev havtornshonung och saffranssenap.
 
Hemma vid 16-hugget och rätt trött efter en heldag ute. Nöjd är man i alla fall :-) Urval av bilder nedan:
 
Bönchips, något Öland är ensamt om att tillverka
 
Havtornssocker
 
Snygg entréprynad vid Havtornsgården
 
Skördebåten på Borgholms torg
 
Halssmycken
 
Kors
 
God tryffel, gula (citron) och lila (cookies) var godast
 
True that!
 
Tomtar, fick mig osökt att tänka på detta
 
En lite gris som höll vakt
 
Matolja
 
Kryddor av alla dess slag