Hagskogsvägen

Har du någonsin åkt på Hagskogsvägen på norra Öland? Om inte så jag klart rekommendera en tur på den. Åk den helst under sommarhalvåret, är väl inget hinder under vinterhalvåret, men den är troligen finare under sommaren.
 
Hur hittar du till den? Enklast är att du befinner dig i Byxelkrok och åker söderut längs kusten, ta alltså inte in på 136:an söderut. Medan du åker den i nord-sydlig riktning finner du många rastställen med fin utsikt över Blå Jungfrun och Kalmarsund. Några hantverkare har även lite verksamhet längs vägen. Precis innan den svänger i 90 grader och får väst-östlig riktning har den ett väldigt trolsk utseende. Detta ändras totalt när man byter riktning. Samtidigt måste Hagskogsvägen i denna väst-östliga riktning vara Ölands rakaste väg. För egen del kunde jag se mötande trafik säkert kilometern bort.
 
Har du missat mina två inledande stopp före Hagskogsvägen? Ingen fara, du hittar dem nedan genom att klicka på länkarna:

Höga Flisa
 
Det trolska utseendet i riktningen norr-söder
 
Nu i riktning väst-öst. Har ni varit med om rakare väg? Så ser den ut länge
 
Gjorde ett stopp längs vägen och tittade söderut. Kan tänka mig att Bödaskogen håller på mycket lingon- och blåbärsris :-)
 
 
byxelkrok - foto - hagskogsvägen - maj - norra öland - öland