Björnö

Av en ren slump hamnade jag i ett av Kalmars naturreservat - Björnö. Det var inte meningen, men blev så ändå. Jag har börjat gå lite på tongång i semestern och behövde slå ihjäl lite tid efter att ha tömt och städat mitt förråd på förmiddagen. Så jag åkte till Björnö Slott och hamnade i reservatet istället :-)
 
För några dagar sedan var jag vid Prästgårdsängen vid Ljungbyholm, ett litet reservat på 1,5 hektar. Björnö är istället på 103 hektar, bra mycket större alltså. I området ligger det mycket våtmark och många stora ekar. Våtmarken var inte så våt, det är ju sedan en tid tillbaka torka, slapp blöta ned skorna (fick inte med kängor). Fanns mycket att ta kort på, men det blir knepigt när jag behöver zomma ut och då kommer något annat med i bild som jag inte vill ha med. Fick ihop det till slut i alla fall.
 
När jag var färdig och på väg tillbaka till bilen med några meter kvar trodde jag att jag skulle ta årets kort. Får syn på en rådjurshona några meter ifrån mig i ett buskage som inte sett mig ännu. Hukar mig snabbt ned för att dra fram kameran och ta ett nära och superbra kort. Det jag kommer på är att vinden ligger fel och hon känner doften av mig någon sekund senare och sticker tyvärr iväg åt motsatt håll :-(
 
En ek har fått sätta livet till
 
En levande (vänster) och en halvt levande (höger) ek
 
Behagligt att stå under
 
Ah, Kalmarsund
 
En Katte-mara ;-)
 
Här hänger två kottar som de aldrig gjort annat
 
Och på andra sidan hänger korna. För den uppmärksamme så syns en fulfågel (=häger) utåt höger på himmeln.
 
Jag jämförde mig med eken. När jag ställde mig bredvid stenen till vänster så var det någon decimeter eller två för att jag skulle vara lika hög som den. Jätteekar är namnet
 
Stubblandskap, liknade i det närmsta fossiler
 
Gjorde slag i sak och klättrade upp i den sista eken. Kan tillägga att denna ligger omkull, men var nog ändå cirka tre meter upp från marknivå.
 
En gammal klassiker (några dagar gammal) går alltid bra :-)
 
björnö - foto - grönt - juni - kalmar - monokrom - naturreservat