Sörby borg från ovan

Ber om ursäkt för att det går tid mellan inläggen. Har inte haft riktigt tillfälle att fotografera. Tillbaka på jobbet sedan två veckor och sedan gör värmen sitt. I alla fall, det senaste inlägget var 11 juli när jag besökte Sörby borg, du hittar det inlägget här
 
Skillnaden mellan det inlägget och det som kommer här? Detta är med bilder från ovan. Jag har skaffat drönare och tog med den som komplement till "markfoton". Skillnaden blir såklart stor när man får se Öland från ovan. Jag tog både kort och filmade, utifrån vad jag fotade och filmade är jag tvungen att sända in till Lantmäteriet för att få spridningstillstånd. Har verkligen pluggat in regelverket som gäller vid drönarflygning. Jag fick ok på bilderna, men inte filmen, så den kommer ni inte få se. Håll till godo med korten.
 
Sörby borg från ca 30 meters höjd. Rundningen är typisk för en borg
 
Detta är lite av det fina med drönarkort som kan vara svår att fånga från marken. Vid besöket var det lätt molnighet, så man märker ju tydligare när solen kommer fram eller går in i molnen.
 
Såklart ska ni få en bild med lite horisont. Just horisonten är en av anledningarna till att Lantmäteriet måste godkänna bilderna.
 
Drivit upp drönaren till cirka 80 meter. Vi blickar ut över det öländska landskapet i riktning åt sydväst
 
Samma höjd som innan, men riktning söderut. Den som säger att det inte finns skog på Öland har helt fel ;-)
 
Sista kortet i riktning österut. För den riktigt skarpögde syns Kapellunddens fyr uppe i mitten av bilden. I nedre vänstra hörnet syns vägen jag kom till Sörby borg på.
 
Vad passar till drönarbilder om denna låt ;-)
 
 
drönare - fornborgar - foto - juli - sörby borg - öland