Degerhamns hamn by drone

Igår postade jag ett inlägg från Eketorps borg där jag flög drönaren vid julhelgen. Det inlägget hittar du här. Vid nyårshelgen skulle drönaren få pröva sina.....eh....vingar (propellrar) på nytt. Nu vid Degerhamns hamn. Även för detta tillfället har det tagit tid att få ok på spridningstillståndet från Lantmäteriet. 
 
När jag ankom till hamnen var jag där själv, men det tog inte många minuter innan jag fick besök och i detta fallet av en fågelskådare. Han höll till vid båtladan, så jag gick över på andra sidan hamnen och startade drönaren. Var tydligen inte uppskattat då han ställer sig och tittar surt mot mig. Å andra sidan är det ok att flyga drönaren vid hamnen, det är inget skyddat område. Han åkte rätt snabbt vidare. Blev en hel del foton, så bara ta del av nedan :-)
 
Vy rakt söderut med Cementa till vänster
 
Vy rakt norrut med Dalsjö till höger i bilden. Den skarpögde ser Smedby kyrka uppe till höger.
 
Börjat vända österut, mitt i bilden kan tennisbanan och de gamla kalkugnarna skönjas. Fågelsjön syns till höger i bilden.
 
När man verkligen ser avståndet mellan Södra Möckleby (övre delen) och Degerhamn (nedre delen). Albrunnalagunen i övre högra hörnet.
 
Inre hamnen, min landningsplats nästan i mitten av bilden. Utbyggnaden på bryggan.
 
Vy över Cementa och Öland söderut
 
På gång att ta ned drönaren. Vy över småbåtshamnen
 
Lätt isbelagt på hamnbassängen. Bruksparken till vänster uppe i bild
 
Yttre och långa piren. Två fundament där vindkraftverk tidigare stått finns ännu kvar.
 
 
 
degerhamn - drönare - foto - januari - södra öland - öland