Bokslut 2015

Året går mot sitt slut, ungefär 2 dagar kvar och det är dags att sammanfatta året.
 
Beskriv året med tre ord
Krävande, omväxlande och (igen!) resande
 
2015 var ett år som om vartannat gått i dur och moll. Något jag inte har nämnt här och det är över ett år sedan det skedde var att min kära lilla mormor gick bort (november 2014). Hon är den som alltid funnits där, ställt upp och som jag umgåtts mest med av mor- och farföräldrar. Fortfarande oerhört saknad, men jag intalar mig att hon är på ett bättre ställe återförenad med morfar.
 
Under året har jag genom en arbetskamrats man fått släktforskning utförd på min mormors och morfars sida. Och nu finns ganska mycket dokumenterat. På morfars sida går det att spåra släktingar till senare delen av 1500-talet och mormors visar sig bara bestå ölänningar.
 
Det har blivit några löplopp även i år. Som vanligt(!) "Wings for Life" med att springa över Ölandsbron. Hann cirka 600 meter längre än förra året, totalt 11,69 kilometer vilket är den längsta distans jag någonsin sprungit hittils. Sedan provade jag på Nattloppet i augusti med mina föräldrar som egen hejaklack. Detta loppar är det snabbaste jag någonsin sprungit, var nere på runt 5.40 min/km, normalt ligger jag runt 6 minuter blankt.
 
Nu i slutet av året har jag fått smak för banan/apelsin-smoothie, dundergott. Kan inte starta morgonen utan den :-) Blivit lite av en craving.
 
Årets bästa bild
 
Kvarnen öster om Smedby på södra Öland, renoverad till nyskick
 
Vart reste du?
 
Jag fungerar ju som jag gör, dvs. att jag aldrig åker till samma ställe flera gånger. Det bevisade jag under sommarsemestern när jag gav mig ut med en Rosa Buss till Färöarna och Island, två ställen jag aldrig tidigare besökt och fick chansen att ha besökt samtliga nordiska länder. I december när jag fyllde år motbevisade jag mig själv, dvs. åkte till ett ställe jag tidigare besökt (2013) och förmodligen lär åka till igen. Även i år har det blivit ett antal resor till Solna inom mitt arbete.
 
Med Dettifoss på Island bakom mig
 
Något jag verkligen anammat som stod bak på bussen. Ser mig nog som en vild fågel och tror att äventyrslust är något jag utvecklat som inte någon annan i släkten har gjort på samma sätt :-)
 
Vad såg du främst fram emot?
 
Dels resan till Färöarna och Island, men även U2´s konsert i Globen i september där jag fick höra några låtar live som jag verkligen väntat på. Här hittar du de filmer jag lagt upp.
 
U2 i Globen
 
Hela härliga bussgänget vid ett fotostopp på Färöarna
 
Och samma underbara gäng vid Islands sydligaste punkt
 
Gjorde du något du aldrig gjort förut?
 
Nja. När jag var i Berlin (och på min födelsedag) blev jag bestulen på min mobil. Då blev jag något som jag ytterst sällan blir. Riktigt j**la arg! Om någon tror sig sett mig arg, så tror den personen fel. Detta sker med cirka 7-8 år mellanrum har jag räknat ut. Jag har lååååååååång stubin, det tar tid att reta upp mig och kanske inte ens då blir jag arg. Hur det gick med mobilen? Jodå, den fick jag tillbaks när jag några sekunder efter att ha blivit bestulen mötte ficktjuven öga mot öga och det kokade inom mig.
 
Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
 
Jag kommer tänka mer på mig själv och ta det lugnare. Kost och motion kommer jag ha bättre koll på. Definitivt läsa mer böcker, är ju så illa tvungen med tanke på gårdagens inlägg.
 
Planer för 2016?
 
Delta i flera löparlopp. Wings är ju given, men även Kalmarmilen och Nattloppet har jag planerat att springa plus ytterligare ett lopp jag ännu inte riktigt tagit ställning till. Kanske en resa till ett ännu ej besökt land :-) Definitivt fotografera mera.
 
Bjuder på ytterligare några "godbitar" från året ;-)
 
Hur det går när man inte ser sig för ute i löparspåret
 
Lyssnade på underbara Lisa Miskovsky live under Kalmar Stadsfest i augusti
 
I våras tog jag en halvdagstur längs stenkusten på Ölands nordvästra sida. Här vid Jordhamn. Klart värt det :-)
 
Med detta önskar jag er ett gott nytt 2016
 
 
2015 - bokslut