Sator trio & Wild rover

I lördags kväll var det konsertdags i inte mindre än Ölands Smedby och på Prästgårdens Café. Låter det inte charmigt? Orten återfinns cirka en halvmil norr om Södra Möckleby som jag kommer ifrån och har tagit över efter Carlas café som inte längre fick/kunde hålla öppet och bjuda på artistuppbåd med konserter på södra Öland.
 
Redan i februari släpptes biljetterna till Sator trio och Wild rover, den senare gruppen tidigare känd som Lifvens. Jag var inte sen att boka i och med att jag ville se Sator, chansen att se dem i sina hemtrakter hade annars inte varit så stor.
 
Konsertlokalen består av en halvstor lada som är omgjord med öppen yta och en mindre scen samt bar i bakänden av lokalen. Har svårt att tippa hur många som dök upp, men skulle uppskatta någonstans mellan 100-120 personer. Fin stämning i publiken och två härliga band som gjorde vad de skulle även om det inte var fullsmockat. De kunde röra sig fritt bland alla gäster och tillät dem att ta selfies och pratas med.
 
Jag tog lite bilder som vanligt och sist kommer även en inspelning av Sators mest kända låt - I wanna go home ackompanjerade av Wild Rover.
 
2/3 av Sator Trio
 
Chips Keisby, jag trodde det var ett påhittat namn av Killinggänget, men förstår nu att det är hans riktiga namn.
 
Heikki på vad Kent kallade alkoholdragspel (i brist på riktigt dragspel)
 
Sångaren Kent
 
I pausen smet en katt genom lokalen, totalt orädd och ointresserad av allt folk omkring sig
 
Även servering av mat var möjlig.....
 
......och dryck såklart ;-)
 
Fiol- och mandolindelen av Wild rover
 
Sångaren Peter
 
Och nu kör de varannan låt Sator trio, varannan Wild rover med lysande resultat
 
 
Mycket publikfrieri
 
 
Sist men inte minst, videon. Kvalitén är sådär, filmat med mobilen och en rejäl ljudnivå, ni får ta det för vad det är ;-)
 
 
foto - musik - prästgårdens café - sator trio - wild rover - ölands smedby