Bryssel/Amsterdam, dag 6

Dag 6 (Amsterdam-Malmö)
 
Sovit väldigt skönt och gott, jättegoa lakan och säng på hotellet. Ställt klockan på väckning vid 05.15 för att inta den tidiga frukosten.
 
Tv:n gick av någon anledning igång kvarten senare när jag var i badrummet, gick och stängde av. Ytterligare en kvart senare när jag borstar tänderna ringer telefonen för väckning. Idiotsäkert system!
 
Frukost intogs 06.00 och bussen avgick halvtimmen senare från ett dimmigt Amsterdam. Vi for en bit längs med vallen som skyddar från IJsselmeer, hade gärna stannat och plåtat lite. På hemresedagarna blir det inte så mycket kort tagna. Efter två timmars färd nådde vi Groningen, landets 7:e största stad och strax efter 09.00 rullade vi in i Tyskland och delstaten Neidersachsen.
 
Bussen rullade på tills första (och sista) stoppet en bit innan Bremen. Skönt att sträcka på benen. Sen var det en kortare sträcka mot nästa stopp för lunch söder om Hamburg.
 
Intog schnitzel med kokt potatis och grönsaker. Är lite förundrad över Hamburg. Förra året, på väg tillbaka och nu åt båda hållen så har det varit "stau" och det är långa köer det handlar om. Runt Hamburg och en bit mot Lübeck där vi ska svänga av och hämta alkohol åt den som beställt. Hoppas verkligen det flyter på härefter.
 
Men nu blev det ju som det blev med köer som såg till att försena oss. Kom ombord på färjan till Rödby vid 17-tiden och gick loss på sprit, öl och doftagott. Tar 45 minuter över och såg till att vara nedre vid bussen innan båten var framme.
 
Vanliga sträckan i Danmark bjöd inte på något särskilt. Läste slut World war Z och vill nu se filmen, boken var riktigt bra.
 
Däremot kom det lite spänning när vi höll på att lämna Danmark. I tunneldelen mot Malmö blev det pådrag. Danska polisen kom i hög fart. Tror både jag och mina medresenärer var inställda på att bli stannade nere i tunneln. Men de fick tag i en skåpbil de snabbt stängde in och såg till att resten av trafiken fick flyta på (pust!).
 
Nästa problem blev i Malmö där festivalen pågår. Det gjorde att chauffören fick köra omvägar för att släppa av de långvägt resta vid deras hotell vilket försenade oss än mer. Strax efter 20.00 rullade vi in som troligen sista buss på Öresundsterminalen.
 
Föräldrarna stod och väntade eftersom jag inte ska till Kalmar eller Öland direkt. Vi for till Höör för den kommande mässan i Bosjökloster imorgon. Den kanske du läst om redan? Om inte så finns den här.
 
Morgondimma i Amsterdam
 
Spillrans nya Volkswagen som ska ut
 
Fikatajm
 
Blev svenska snappsar, två toblerone, ett flak öl och många dotftagott-produkter på båten
 
2013 - amsterdam - bryssel - buss