Summering 2021

Vad finns att säga om 2021? Förra året kallade jag ett riktigt skitår. 2021 går väl lite under den kategorin också tack vare Corona, men jag tycker ändå det gått lite åt rätt håll. Har ju fått två vaccindoser under året och en tredje är inbokad om drygt två veckor. 
 
Något jag varit dålig på är inläggen i bloggen. Har inte fotograferat så mycket som jag velat, men införskaffat en drönare i maj och flugit en del med den och tagit kort som ni kunnat se. Kruxet med den är att vissa bilder kräver godkännande av Lantmäteriet för att få publiceras, så jag drar iväg filer med bilder till dem och kan få vänta några dagar innan jag får klartecken. 
 
En upptäckt under året var DNA-provet jag genomförde och fick svar på (skickas till USA). Inga märkvärdigheter egentligen. 98,4 % är skandinaviskt dna (södra Sverige) medan 1,6 % är finskt (Österbotten). Den släktforskning som gjorts visar dock inget finskt påbrå, så frågan är om det är en felmarginal eller om det finns finskt dna från 1500-talet eller tidigare.
 
Jag sätter ju upp ambitioner numera för varje år, så hur har 2021 fallit ut?
 
* Fortsätta träna två gånger i veckan på gym och en löpning i veckan (här kan pandemilagen komma att ställa till det när det gäller gymmet). Om möjligt springa en halvmaraton igen. - Har jag hållit sånär. När smittspridningen med covid var som värst i våras satte jag inte foten på gymmet mellan mars och juni. Det blev ingen halvmaraton, däremot när jag inte var på gymmet gjorde jag en runstreak och sprang minst en engelsk mil varje dag under hundra dagar.
 
* Göra minst en utlandsresa till sommaren/hösten under förutsättning att man har vaccinerats mot Covid-19 (misstänker att det kan komma bli ett krav) - Helkört, har hållt mig på Öland, Småland och en utflykt till Halland
 
* Besöka en eller två nationalparker under året. I september besökte jag Stenshuvud i Skåne och vill väldigt gärna hinna med någon till. - Också helkörd, gick och suktade efter att åka till Stora Mosse utanför Värnamo, men det rann ut i sanden
 
Vad gäller för 2022? Har fortsatta ambitioner, men har även slängt in en utmaning till mig själv:
 
* Fortsätta träna två gånger i veckan på gym och en löpning i veckan
 
* Besöka nationalparken Stora Mosse utanför Värnamo
 
* Godisfritt år igen 
 
Och så själva utmaningen. Jag har köpt ett scenpiano för att starta upp spelandet igen som jag gjorde när mellan årskurs 5 och 9 (cirka 30 år sedan). En bit som jag gett mig f-n på att lära mig är "Interstellar Main theme" som kommer från min favoritfilm. Visar två Youtubeklipp nedan så ni förstår vad jag har tänkt. Det första är den "medelsvåra" varianten jag utgår från. Klarar jag den går jag över till den "svåra" som syns efter. För att göra det tydligt är det hela 2022 jag tänker ta på mig, ingen brådska.
 
Den medelsvåra varianten
 
Den svåra varianten
 
 
Jag har såklart en favoritbild att bjuda på från året, inte helt otippat en drönarbild
Det är kvarnen vid Södra Bruket på södra Öland som jag fotograferade i oktober
 
Och avslutar med denna låten. Gott nytt år på er
 
 
2021 - krönika - summering