Hönebyggets naturreservat / Mörrumsåns nedre dalgång

Kärt barn har många namn heter det ju. På förmiddagen idag begav jag mig söderut och åkte till västra änden av Blekinge och gjorde stopp någon kilometer norr om Mörrum. Där ligger Hönebyggets naturreservat, men det verkar också heta Mörrumsåns nedre dalgång. 
 
Du hittar mer information om naturreservatet här. Jag fick inspiration att åka hit redan i somras då jag hittade en tvåbarnsmamma på Instagram som åker runt lite här och var i Sverige i fina naturområden. Det som lockade här var gångbron över Mörrumsån, men såklart omgivande natur. Jag gick en bra bit på Laxaleden, en vandringsled som följer ån.
 
Hyfsat enkelt att hitta hit, följ E22 från Kalmar och när man passerat Karlshamn kommer Mörrum där man svänger av och håller mot Svängsta. Kommer en skylt ganska snabbt efter man lämnat Mörrum som man svänger höger, höger och vänster till den tar slut. Lite vanskligt vid parkeringen då vägen går längs en brant utan skyddsräcke.
 
Nedan bilder från vandringen. Var inte så kaxig när jag skulle ut på gångbron. Ett högt räcke och inget skydd kring plankorna man går på. Dessa var blöta, mossiga och enligt mig ganska tunna. Var skraj för att dratta i ån, men kom över till andra sidan utan bekymmer.
 
Gångbron vid naturreservatets parkering. Skulle du våga gå över?
 
Information
 
En rödbrun matta av löv genom skogen
 
Är det inte en höstbild så säg
 
Bokskog
 
En något stabilare bro att korsa. Till vänster syns ett hus. Enligt en skylt endast för personal från Sydkraft (gammal info skulle jag gissa), verkade inte finnas någon bofast
 
Ån söderut
 
En plats att fundera över livets mysterier och kanske varför laxen inte nappar
 
Nästa hängbro, samma modell som den första, men denna verkade rangligare, så jag fegade och gick inte över
 
Sista bron som går över till en mindre ö, troligen den säkraste och osäkraste på samma gång 
 
Mot ljuset
 
Svamp....
 
....och ännu mer svamp
 
Höstlöv
 
Vill ge er en bild av vägen till parkeringen. Det är inte brett, så få ett möte är uteslutet
 
Sista bilden, står i svängen upp och på väg ur reservatet
 
Bjuder på lite filmmusik från "Sunshine". En film lite i stil med "Nyckeln till frihet" - med temat hoppet är det sista som överger en.
 
 
blekinge - foto - hönebyggets naturreservat - mörrum - mörrumsån - naturreservat - oktober