Nunnedalen med Möckelmossen

Det har blivit något av en förbannelse att vakna tidigt på helgen när jag vill sova. Men jag har börjat ta till vara på tillfällena. Förra helgen var jag tidigt ute och tillbringade hela förmiddagen på mittersta Öland. Idag åkte jag lite söderut mot Nunnedalen mellan Vickleby och Resmo.
 
Framme strax efter 09-tiden. Chansade på att blåsipporna skulle vara uppe eftersom de hittat upp på andra ställen på Öland. Till en början fanns det ingenting där det brukar vara uppe. Men när jag gick ned för landborgen och kom till den nedre stigen dök det upp fler och fler. Om cirka en månad kommer det vara full blom på både blå-, vit- och gulsippor under förutsättningen att vädret håller i sig.
 
Hann även med att stanna vid Möckelmossen, men det blev det till att vända när gångstigen inte gick att använda sig av. Åkte östra sidan upp till Gårdby innan jag vände tillbaka till fastlandet. Vid norränden av Arontorps naturreservat såg jag en kvinna som fått samma idé som mig och var ute med kamera och stort objektiv. Skillnaden var att hon inte vågade skita ned sig utan drog med ett stort liggunderlag. Sånt håller jag inte på med om det inte är väldigt blött i marken (vilket det inte var nu).
 
Uppe, men allt lite blyga fortfarande
 
 
 
 
Möckelmossen ungefär mitt i bilden
 
Dagens vattenhinder, 10-15 cm djupt vatten och då är det kört även för mina kängor ;-)
 
foto - mars - natur - nunnedalen - södra öland - världsarv - vårtecken - öland
rememberthiis.blogg.se

fina bilder!

Svar: Tack :-)
Andreas