Amerikanska marmelad-muffins

Amerikanska marmelad-muffins
(Cirka 6-8 stycken)



2 ägg
2 dl strösocker
1 1/2 dl yoghurt
1 dl flytande margarin
3 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
ca 1 dl fast marmelad

Vispa ägg och socker pösigt i en skål. Rör sedan ner yoghurt och margarin i äggsmeten. Rör ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en annan skål. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda försiktigt. Fyll muffinsformarna till knappt hälften. Lägg på en klick (ca 1 tsk) fast marmelad på smeten. Fyll på muffinsformarna med resterande smet. Fyll inte på med för mycket smet, marmeladen kan då pösa över. Grädda i 225 grader ca 20 minuter i mitten av ugnen.

Var första gången jag testade att göra just denna muffinssorten, gick rätt bra. Felet jag gjorde var att fylla i lite mer än hälften, vilket gjorde att det pös över i några av muffinsen, men de blev fina ändå. Marmeladsmaken som jag valde var Svartvinbärsmarmelad, smakade bra. Tror de flesta smakerna fungerar. Grahamsmjölet balanserer bra mot marmelad med lite fibrer i mjölet mot det söta i marmeladen.