Invigning Ölands Skördefest 2011, del 1 (bilder)

Invigningen (den första av femton jag besökt) av Skördefesten hölls igår i Södra Möckleby och Cementas stenbrott. Det blev en bra invigning med några tusen personer som dök upp (se bilderna med bilar i), alla stannade dock inte till slutet. Stenbrottet var den absolut lämpligaste platsen, något annat ställe hade inte fungerat. Stenbrottet ramade in allt fint med det varma och sköna vädret. Bygdens son och tillika Ölands dansbandskung Lasse Trofast värmde upp publiken med några sånger (sök på "Långe Jan från Mörbylånga Dizzy Tunes" på Youtube, så kommer ena låten han spelade upp). Även högtflygande gäster finns med på bild.
Uno Magnusson som höll i trådarna var ett bra val som kunde hålla igång publiken och skämta. Lena Adelsohn-Liljeroth (kulturministern) fick "knyta" ihop invigning, hon skötte sig väl rätt bra om man inte tänker på vilken partifärg hon har. Sanna Nielsen var också ett bra val som framförde två bra låtar. Del 2 som kommer senare innehåller bilder på henne.
Här kommer bildserien på en rad:

Håll till godo med bilderna. Kan tillägga att när invigningen var över så var brottet fullt med bilar, en av bilderna visar det "bara" halvfullt.
Rock on!